Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü
 AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu, PKK'nın özeriklik talepleri için "Bunlar olabilir de tartışılabilir de ama yöntemi bu değil" dedi. 
AKP Diyarbakır Milletvekili olan Galip Ensarioğlu, Türkiye'nin güneydoğu bölümünde hendekler kazılması ve barikatlar kurulmasıyla iligili yaptığı konuşmada PKK'nın istediği özerklik ve özyönetim için " Bunlar olabilir de tartışılaibir de, fakat isteyiş yöntemi bu değil" dedi.

Habertürk ekranlarında yayınladan Türkiye'ni Nabzı adlı programa katılan AKP'li mevil Ensarioğlu, Kandil'den iletilen "Ya özerklik ya ayrılık" çağrısına "Özeklik olur fakat yönetimi bu değil" şeklinde cevap verdi.

ÖZEKLİK DE OLUR ÖZYÖNETİM DE

PKK'nin demokratik özerklik ve özyönetim istemesi için "Bunlar olabilir, tartışılabilir ama yönetimi bu değil. Biz yüzde 49.5 oy aldık, başkanlık sistemini isteyince kıyamet kopuyor. Bunu istemenin yöntemi sokakları kazmak değil" şeklinde açıklamada bulunan Ensairoğlu AKP'nin "özerklik" ve "özyönetim" taleplerine ılımlı baktığını açıkladı.
Editör: TE Bilisim