Bakanlar Kurulu'nun ardından konuşan Hükümet Sözcüsü Arınç, IŞİD'in elinde tutulan rehinelerin hayatta ve iyi olduklarını belirterek “Oradan alınıp Türkiye'ye getirilmeleri şu an için mümkün olmamıştır” dedi.

Baş­ba­kan Ah­met Da­vu­toğ­lu baş­kan­lı­ğın­da­ki ilk Ba­kan­lar Ku­ru­lu top­lan­tı­sı yak­la­şık 1 sa­at sür­dü. En kı­sa Ka­bi­ne top­lan­tı­sı­ sonrasında açık­la­ma ya­pan Hü­kü­met Söz­cü­sü Bü­lent Arınç Al­man­ya'nın ar­dın­dan ABD ve İn­gil­te­re'nin Tür­ki­ye'yi din­le­me­si­ne iliş­kin şun­la­rı söy­le­di:

ABD'DEN İZAHAT BEKLİYORUZ

“ABD mas­la­hat­gü­zar bu­gün sa­bah sa­at­le­rin­de Dı­şiş­le­ri­ne çağ­rı­la­rak ken­di­sin­den iza­hat alın­mış­tı­r” de­di. Al­man­ya ve is­tih­ba­rat ör­güt­le­ri­nin gö­rüş­me­ler yap­tı­ğı­nı kay­de­den Arınç, “İ­çiş­le­ri ba­kan­lık­la­rı­nın ara­sın­da gö­rüş­me­ler ya­pıl­dı. Bu ko­nu­da de­tay­lı bir açık­la­ma bel­ki ya­pı­la­cak­tı­r” di­ye ko­nuş­tu.

“RE­Hİ­NE­LER HA­YAT­TA­”

Yak­la­şık 100 gün­dür IŞİD'in elin­de tu­tu­lan re­hi­ne­le­rin du­ru­mu­na iliş­kin so­ru­ya Arınç, “A­cı bir so­ru so­ru­yor­su­nuz. Çok şü­kür ki ha­yat­ta­dır­lar. Bu­lun­duk­la­rı yer­ler bi­lin­mek­te­dir ve ken­di­le­ri ile ir­ti­bat sür­dü­rül­mek­te­dir. An­cak ora­dan alı­nıp Tür­ki­ye'ye ge­ti­ril­me­le­ri şu an için müm­kün ol­ma­mış­tır.”de­di.

Re­hi­ne­le­rin ör­güt elin­de tu­tul­du­ğu­nu be­lir­ten Arınç, “Han­gi ör­güt ile iliş­ki­li ol­duk­la­rı­nı bi­li­yor­su­nuz. Do­la­yı­sıy­la dev­let­ten dev­le­te bir iş­le­min ya­pıl­ma­dı­ğı­nı bir ör­gü­tün elin­den bu yurt­taş­la­rı­mı­zın kur­ta­rıl­ma­sı için ay­rı özel bir ça­lış­ma ya­pıl­dı­ğı­nı tak­dir edi­yor­su­nuz. Yurt­taş­la­rı­mı­zın gü­ven­lik­le­ri­ni teh­li­ke­ye dü­şür­me­mek adı­na bu so­ru­la­rı­mı­zı hem de ce­vap­la­rı­mı­zı bü­yük bir has­sa­si­yet­le kul­lan­ma­lı­yı­z” şeklinde konuştu.

TEK SO­RUM­LU­SU DA­VU­TOĞ­LU

Baş­ba­kan Yar­dım­cı­sı Be­şir Ata­lay ko­or­di­nas­yo­nun­da yü­rü­yen çö­züm sü­re­ciy­le il­gi­li ye­ni mo­de­li ta­nım­la­yan Arınç, “Çö­züm sü­re­ci ko­or­di­nas­yo­nu­nu bir baş­ba­kan yar­dım­cı­sı­nın uh­de­si­ne ver­mek Sa­yın Baş­ba­kan ta­ra­fın­dan uy­gun gö­rül­me­di. Bu­nun tek so­rum­lu­su Baş­ba­kan Ah­met Da­vu­toğ­lu'dur yet­ki­ler onun elin­de top­lan­mış­tı­r”de­di.

SÜ­RE­Cİ TSK HER­KES­TEN DA­HA İYİ Bİ­Lİ­YOR

Baş­ba­kan­lık Mer­kez Bi­na'da ba­sın top­lan­tı­sı dü­zen­le­yen Arınç'a, Ge­nel­kur­may Baş­ka­nı Or­ge­ne­ral Nec­det Özel'in çö­züm sü­re­ci­ne iliş­kin “Kır­mı­zı çiz­gi­le­ri­miz aşı­lır­sa ge­re­ği­ni ya­pa­rı­z” açık­la­ma­la­rı so­rul­du. Mil­li Gü­ven­lik Ku­ru­lu top­lan­tı­la­rın­da ne­ler ya­pıl­dı­ğı­nın özet ola­rak ku­rum­la­ra arz edil­di­ği­ni söy­le­yen Arınç şu ce­va­bı ver­di: “Dev­le­tin il­gi­li ku­rum­la­rı ken­di gö­rev­le­ri­ni en gü­zel şe­kil­de ye­ri­ne ge­tir­mek­te­dir­ler. Zan­ne­di­yo­rum bu so­ru­nu­za de­tay­lı ce­va­bı ye­ri ve za­ma­nı gel­di­ğin­de Sa­yın Baş­ba­ka­nı­mız ve­rir­ler. Ama ben Sa­yın Ge­nel­kur­may Baş­ka­nı­mı­zın ve ko­mu­ta ka­de­me­sin­de­ki su­bay­la­rın ken­di gö­rev alan­la­rı içe­ri­sin­de ade­ta bir dev­let pro­je­si ha­lin­de yü­rü­tü­len ve çö­züm sü­re­ci ola­rak ni­te­le­nen bu ola­yın içe­ri­sin­de ne ya­pıl­dı­ğı, ne ya­pıl­ma­sı ge­rek­ti­ği ko­nu­sun­da da he­pi­miz­den da­ha çok bil­gi­ye sa­hip ol­duk­la­rı­nı bi­li­yo­rum.”

Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!

Atalay’ın görevleri Arınç’ta

* Baş­ba­kan Da­vu­toğ­lu: Baş­ba­kan Yar­dım­cı­sı Em­rul­lah İş­le­r’­e bağ­lı olan Di­ya­net İş­le­ri Baş­kan­lı­ğı, doğ­ru­dan Baş­ba­kan Da­vu­toğ­lu­’na bağ­lan­dı. Bu de­ği­şik­li­ği biz­zat Da­vu­toğ­lu is­te­di. MGK Ge­nel Sek­re­ter­li­ği, MİT, TO­Kİ, Tür­ki­ye Ya­tı­rım Des­tek ve Ta­nı­tım Ajan­sı.

* Bü­lent Arınç: Hü­kü­met söz­cü­lü­ğü, Da­nış­ta­y’­la iliş­ki­ler, Te­rör­le Mü­ca­de­le Yük­sek Ku­ru­lu baş­kan­lı­ğı, MGK ka­rar­la­rı­nın Ba­kan­lar Ku­ru­lu­’na su­nul­ma­sı ve uy­gu­lan­ma­sı­nın ko­or­di­nas­yo­nu, in­san hak­la­rıy­la il­gi­li ku­rum­lar, Kıb­rı­s’­la iliş­ki­ler, Va­kıf­lar Ge­nel Mü­dür­lü­ğü ve Tür­ki­ye İn­san Hak­la­rı Ku­ru­mu.

* Ali Ba­ba­can: Eko­no­mi­nin ko­or­di­nas­yo­nu. Ha­zi­ne Müs­te­şar­lı­ğı, Mer­kez Ban­ka­sı, ka­mu ban­ka­la­rı, SPK, BDDK ve TMSF.

* Yal­çın Ak­do­ğan: Bü­lent Arın­ç’­a bağ­lı olan TRT, Ana­do­lu Ajan­sı, RTÜ­K’­le iliş­ki­ler ve Ba­sın Ya­yın En­for­mas­yon Ge­nel Mü­dür­lü­ğü (BYEGM), TBMM ile iliş­ki­ler ve Ka­mu Dip­lo­ma­si­si

* Nu­man Kur­tul­muş: Me­de­ni­yet­ler İt­ti­fa­kı pro­je­si­nin yü­rü­tül­me­si, Ata­türk Kül­tür Dil Ta­rih ve Yük­sek Ku­ru­mu, Tİ­KA, Yurt Dı­şı Türk­ler ve Ak­ra­ba Top­lu­luk­lar Baş­kan­lı­ğı, Afet ve Acil Du­rum Yö­ne­ti­mi Baş­kan­lı­ğı.

Editör: TE Bilisim