Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
 Bahçeli’nin Türkiye’yi bölgelere ayırarak yaptırdığı çalışmaya göre, MHP 2015’te yapılacak milletvekili genel seçimlerinde 97 ila 110 milletvekili çıkartıyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz cuma günü il başkanlarıyla bir araya geldi. Edinilen bilgilere göre, başkanlara hedef olarak milletvekili seçimlerini gösterdi ve “Türkiye’yi bölgelere ayırarak bir çalışma yaptırdım.

Çalışmada 30 Mart yerel seçim sonuçları da değerlendirmeye alındı. Sıkı bir çalışmayla 110 milletvekilinin üzerine çok rahat bir şekilde çıkabiliriz.” dedi. MHP, 2011 seçimlerinde aldığı 12,9 oy oranıyla 52 milletvekili çıkarmıştı. 2007 seçimlerinde 14,27 oy oranı ile Parlamento’ya 71 sandalyeyle giren MHP, 1999 seçimlerinde yüzde 18 oy oranıyla 129 milletvekili çıkartarak, DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümetinde yer almıştı.

Devlet Bahçeli, kasımda start verecekleri MHP olağan kongresiyle, genel seçim çalışmalarını birlikte yürüteceklerini ifade etti. Böylece, seçime daha heyecanlı ve etkin gireceklerini söyleyen MHP lideri, il başkanlarına da şu uyarıda bulundu: “Öncelikle yeni üye çalışmasını başlatın. Kongreye yeni üyelerle birlikte girin. Milletvekili adayı olmayı düşünen il ve ilçe başkanları ise istifasını versin. Kongreden sonra istifa eden il başkanlarını milletvekili adayı göstermeyi düşünmüyorum.”


Editör: TE Bilisim