YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
 Büyük fikir ve dava adamı Ortadoğu'nun da başyazarı İlhan Egemen Darendelioğlu, bir fazilet, bir iman ve bir mücadele anıtı olarak, Türk basın ve fikir hayatında mümtaz yer edinmiştir.

"İlhan Egemen Darendelioğlu, canı gibi sevdiği milli ve manevi değerleri uğuruna canını vermiş olan şehitler zincirinin güçlü bir halkasıdır. Büyük Türk Milleti,10.Yüzyıldan beri, Yüce Allah(c.c)'ın Peygamber Efendimiz aracılığıyla insanlığa göndermiş olduğu emirlerine uyma ve O yüce değerleri yeni coğrafyalara ve insanlara ulaştırmayı şiar edinmiştir. İşte bu büyük milletin sevgili evladı Darendelioğlu, bu yüce hizmetin gönül erlerinden birisi olarak hizmet vermiştir. Ancak O'nun bu imanlı-inançlı milli ve dik duruşunu menfur emelleri için engel gören emperyal güçlerin işbirlikçi uşakları 19 Kasım 1979 günü, Darendelioğlu'nu İstanbul Kumkapı'daki işyerinden çıktığı sırada şehit etmişlerdir. Eli kanlı katillerin cinayette kullandıkları silahlarla, Rızapaşa'da bir soygunda iki jandarma erimizi de şehit etmişlerdir. Her iki cinayette aynı silah ve mermilerin kullanılmış olmasından hareketle cinayetin Türkiye Halk Kurtuluş Partisi Cephesi canilerince işlediği o günkü yazılı basında yer almıştır. Mahir Çayan tarafından kurulmuş olan örgütün militanları arasında 40 bin insanımızın katili İmralı canisi ile Ertuğrul Kürkçü de bulunmaktadır. Yani günümüzdeki terör örgütünün o günkü mensupları bu menfur cinayeti işlemişler ve cinayet haberini de telefonla Milliyet gazetesine bildirmişlerdi."

Darendelioğlu, Türk milliyetçiliği fikrini benimseyen, Atsız Bey'in yakın dostlarından biri olarak sinsi tehlikeye dikkatleri çekmek ve Türkçü fikirlerini anlatmak amacıyla hem neşriyatları hem de önderliğini yaptığı dernek faaliyetleriyle kahramanca ve fedakârca mücadelesini sürdürmekteydi.1940'lı yıllarda, yayın hayatına Adana'da başlayan ve daha sonra İstanbul Beyazıt'a taşınan Toprak Dergisi'nin sahibi olan Darendelioğlu, Türkçü fikirlerini bu dergide seslendirmekteydi. Şehit edildiği güne kadar aralıksız olarak yayınlanan Toprak Dergisi; gençliği aydınlatan, Türk milliyetçiliği fikrinin bayraktarlığını yapan bir dergiydi. İlhan Darendelioğlu, fikirsel bu çabalarının yanında, Türkiye Komünizmle Mücadele Derneği'nin de genel başkanlığını yürütmektedir ve Türkçüler Derneği'nin de ilk üyelerindendir. Bir süre Türkçe öğretmenliği de yapan İlhan Darendelioğlu, 1969'da Adalet Partisi'nden milletvekili seçilmişti. " Türkiye'de Milliyetçilik Hareketleri ", " Türk Milliyetçiliği Tarihinde Büyük Kavga ", " Türkiye'de Komünizm Hareketleri " gibi eserleriyle Türk milletinin yoluna ışık tutan İlhan Darendelioğlu; Ortadoğu gazetesinin de başyazarı ve MHP İstanbul İl yöneticisiydi."

Bütün bu mücadelesi ve yaptıkları da kahpe bir pusuda şehit edilmesi için yeterli sebeplerdi. Çünkü İlhan Darendelioğlu; Türk vatanının bölünmez bütünlüğünü, milletinin hürriyetini, soydaşlarının haklarını yılmadan savunmak gibi çok büyük suçlara (!) imza atmıştı. Bu suçlar (!) öyle büyüktü ki şehit olduktan sonra bile yakasını bırakmamıştı.
O; sarsılmaz imanıyla şanlı bir Türk milliyetçisiydi.

İlhan Darendelioğlu; bölücü gazetelerde, Türk milletinin birliğine, vatanının bütünlüğüne karşı çıkan yazılar yazmadı.
19 Kasım 1979 günü Toprak matbaasından çıkıp otomobiline binerken şehit edilen İlhan Darendelioğlu’nu hiç bir zaman unutmayacağız.
Ruhu şad, kabri nur, mekânı cennet olsun.

Editör: TE Bilisim