Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisinde ve kişisel konutunda bulunduğu iddia edilen dinleme cihazları (böcek) ile ilgili davada akıllara durgunluk veren skandal yaşandı.
TEK DELİL KONUMUNDAKİ BÖCEKLERİ KAYBETTİLER

Dosyanın tek delili konumundaki dinleme cihazları, dava kapsamında muhafaza edilmek üzere teslim edildiği Ankara Adliyesi’nin adli emanetinde kayboldu. Skandal, mahkemenin böcekleri Adli Emanet’ten talep etmesiyle ortaya çıktı. Böceklerin içinde bulunduğu mühürlü kolinin depolarda yapılan tasfiye sebebiyle bulunamadığı gerekçesi ileri sürüldü.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen böceklerle ilgili davada dün ara duruşma yapıldı. Duruşmaya Romanya’dan iade edilen tutuklu polisler Sedat Zavar ile İlker Usta ve bazı sanık avukatları katıldı. Davada polislerin avukatı Hasan Hüseyin Taşpınar, iddianamenin sanıklara tebliğ edilmediği gerekçesi ile duruşmanın ertelenmesini talep etti. Duruşma, bu talep üzerine ileri bir tarihe ertelendi.

Daha önceki duruşmalarda sanık avukatları, üzerinde inceleme yapılabilmesi için böceklerin Adli Emanet’ten alınarak mahkeme kasasında saklanmasını istemişti.

Avukatların talebini kabul eden mahkeme, Adli Emanet’e yazı yazarak; böcekler, böceklerin içine yerleştirildiği prizler ve böceklerin prize yerleştirilmesi için kullanılan dolgu malzemesinin içinde bulunduğu mühürlü kolinin getirilmesini talep etti. Ancak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Emanet Memurluğu’nun mahkemeye gönderdiği yazı, skandalı ortaya çıkardı.

"BÖCEKLER KAYBETTİK"

Yazıda, böceklerin yerinde bulunamadığı belirtilerek, aramaların sürdüğü kaydedildi ve şu ifadelere yer verildi: “İlgi sayısı yazınız ile istenen emanetin 2014/4838 sırasında kayıtlı bulunan mühürlü koli içerisindeki emanet eşyalar depoların fazlalığı ve depolarda yapılan tasfiye işlemleri dolayısıyla şu anda ilgili sırasında bulunamamış olup, emanet eşya bulunur bulunmaz mahkemenizin dosyasında gönderileceği bilginize rica olunur.”

Böceklerin bulunması sırasında Erdoğan’ın Başdanışmanı Mustafa Varank,  Başbakanlık’taki polisleri dışarı çıkartarak aramada bulunmalarına izin vermemişti. Aramada kamera kaydı alınmamış, bulunan böcekler üzerinde parmak izi incelemesi de yaptırılmamıştı. TCK’ya göre, arama yapılırken tanık bulundurulmak zorunlu. Varank’ın davranışının delil karartmaya yönelik olduğu iddia edilerek suç duyurusunda bulunulmuştu. (Zaman)

Editör: TE Bilisim