Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
Sert yazmak durumundayım; eğip bükmeden… 24 Haziran gelene kadar, bazı söz ve tutumları zihnime fotoğraflamış bulunmaktayım. Evveli çok şeyler vardır; mesela: Türk Polisine tokat atanlar… Silah çekip, tehdit edenler… Bir HDP’li gafilin “bak komutan.. şu dağda pekeke var ha.. ona göre!” salyalı herzeleri… Tükürükte boğmalar! Apo’nun heykelini dikmeler!.. Vs vs…

Ben, HDP’yi (ASLA!) bir siyasi parti olarak görmedim, görmüyorum! Açıkça, kuruluş projesinden, siyaset aşamasına iliğine kadar PKK’ya bağlı olan, bu haşarat yuvasını meşru/siyasal kabul etmiyorum.

HDP hakkında yazıp söylenecek yığınla mesele var; tekrar etmenin de gereği yok! Yazacaklarımızın muhatabı CHP ve İYİ Parti siyaset yapıcılarıdır.

CHP’nin kürtçü/bölücü siyasal akıma, SHP’den beri müspet baktığı tespitimizdir. Bu partideki Marksist/etnikçi damarın 70’li yıllardan beri nüfuz ettiğini biliyoruz.

90’lı yılların ortalarında Kürtçü grupların PKK tercihli ayrı bir siyasi parti oluşumuna gitmelerine rağmen (HEP/HADEP/DEP vb) malum CHP’nin, kürtçü/etnikçi/bölge merkezli siyasete ve figürlerine muhabbeti değişmedi.

Bir.. hatta iki somut örnek karşımızda durmaktadır: CHP’nin kurum kimliğinde ifade bulmasa da bölücü HDP’ye zımni destek sağlaması… CHP adayı Muharrem İnce’nin, ceza evinde bulunan Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etmesi… CHP’nin HDP’ye sağladığı desteğin sağlaması mukabildir.. bakınız Adalar, Beşiktaş gibi ilçelerdeki oy dağılımına, açıkça görülür.

Muharrem İnce, Selahattin Demirtaş’a “mağdur” kimliği affedemez! O; tevil götürmez, yadsınamaz delillerle suçüstüdür; terör örgütü üyeliği sebebiyle tutuklanmıştır. Efendim “adaymış” .. olabilir. Kanuni boşlukları bahane edip, vicdani sorumluluk ve hakkı gözardı etmek hiç dürüstçe değil!

Selahattin Demirtaş, 6/7 Eylül Hadiselerinin baş sorumlusudur. Kandil’in sözcüsü, terör örgütünün şeffaf Truva atıdır! Sen gidip, böyle bir adama destek veremezsin! İşte CHP’yi ve mensuplarını çıkmaza sürükleyen, ikileme düşüren hadiseler bunlardır.
Bir başka mesele ise, Meral Akşener’in açıklamalarıyla ilintili…

Akşener; HDP’yi, Kürt siyasal hareketinin temsilcisi addederek, vahim hata işledi… Terör örgütü ile iş tutanları siyasal ve meşru kabul etmek gaflet.. gaflet değilse cehalettir! HDP oy almış, meclise girmiş… Hiç önemi yoktur! Ona bakarsanız Hitler’in, Mussolini’nin partileri de oy alıp meclise girdiler… Meral Akşener’in açıklamalarının izahı yok! Şımaran ve semirtilen kürtçü/bölücü siyasal hareketin bir çeşit aklanma ve meşru görünme çabalarına özne olması vahim bir hata!..

HDP’nin söylemlerinde farklılaşma mı görüyorsunuz?

Ağrı/Doğubayazıt’ta katledilen masum vatandaş hakkında, laf ola beri gere, tarzı yaklaşımları orta dururken…

Hitam ederken, bir hatırlatma da MHP hakkında olsun:

Bakınız, Türk siyasetinde pek çok parti gelir geçer; ama MHP hep var olur.. aklınızdan asla çıkarmayın!

MURAT TAŞDAN



Editör: TE Bilisim