BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 Doğu ve Güney Doğulu HDP li PKK lılar , Başkanlıktan Yana Evet Oyu Vereceklerini aralarında konuşuyorlar. ..MHP aldığı karardan (evet kararından ) vaz geçmesin diye TV'lerde boy gösterip ,sözde hayırcı görünüyorlar..

50 yıldır Özerklik, Eyalet Sistemi veya yerinden yönetim için mücadele veriyorlar. 50 yılda alamadıklarını şimdi bir yılda alıyorlar. Bölünmenin ilk merdiven taşı, bu hükümet ile ve sonradan eklenen destekçileri sayesin de konulmak isteniyor.

Molla Mustafa Barzani zamanından beri kurulmaya çalışılan devlet, şimdi başka boyutlara doğru yol aldı. Tüm Emperyalist güçlerin el altından destek verdiği bölücü örgüt, maalesef hiç beklenmeyen bir kazanımın eşiğine gelmiş durumunda. Başkanlık sistemini herkes dikkatle incelemeli. Milletvekillerinin dahi içeriğinden haberi olmayan bir sistem, tepedeki bir kaç kişinin emri ile apar topar milletin önüne koyulacak. Meclisteki Milliyetçiler bu sistemi nasıl onaylayacaklar bilemem! Cumhuriyet, Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyetin kazanımları tamamen dışlanıyor.


MHP den çekinilerek şimdilik dokunulması gündeme gelmeyen anayasanın ilk dört maddesi, ancak bir AKP milletvekilinin ''onlar da değiştirilebilir '' sözü ile yarın öbür gün değiştirileceği anlamı kazanmış durumu arzetmektedir.

Sorulduğunda bu sistem ABD ve diğer bazı AB ülkelerinde uygulanmaktadır deniliyor. Deniliyor denmesine de dört yandan kuşatılmış, bölünmesi için 30 yıldan fazladır terörle mücadele eden bir ülkedeyiz. Eyaletlere ayrılmada, özerklik ve yerinden yönetime geçildiğinde, devlet herkesçe malum yörelere nasıl müdahale edecek? AB yerel yönetimler yasası köylerin belde statüsüne alınması ve diğer bazı düzenlemeler hep bunun hazırlığıdır.

Türk Milleti uyanmalı , şimdiye kadar aldatıldık zincirine katılmamalı. .PKK başkanlığa neden hayır desin, istedikleri bu değil miydi? Millet aklını başına almalı, bu oyuna gelmemelidir.


Saygılarımla.



Editör: TE Bilisim