Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
 TBMM Genel Kurulu’nun 32. Birleşiminde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Yükseköğretim Kurulu, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ile üniversite bütçelerinin görüşmelerine başlandı. Birleşimi, TBMM Başkanvekili Şükran Güldal Mumcu yönetiyor. Katip üyelikleri, Tokat Milletvekili Dilek Yüksel ve Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz yapıyor.
Görüşmelerin öğleden sonraki bölümünde MHP ve CHP’li milletvekillerinin görüşlerine geçildi. MHP Milletvekili Zuhal Topçu, bütçe üzerine görüşlerini dile getirdi. Milli eğitim şuralarında alınan kararlara bakıldığında, iktidarın 2-3 yıl önce aldığı kararları tekrar değiştirdiğini belirten Topçu, “Öğretmen akademisi bunlardan bir tanedir. Ders sayıları haftalık ders sayıları bunlardan biridir, çok denilerek azaltılması tavsiye edilmekte. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi, biz ahlak bilgisi ve din kültürü dersi konmasına karşı değiliz ama özellikle kavramlar doğru tespit edilmeli, doğru yerde doğru zamanda doğru kişilerle yapılması gerektiğini vurguluyoruz.” dedi.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri verilirken özellikle hırsızlık, çalma, çırpma, günah gibi kavramların özellikle güncel örneklerle desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Topçu, “Değerler eğitimi dersinin anaokulundan itibaren verilmesi ve bu dersin içinin doldurulması, iyi yetişmiş hocalar tarafından bu dersin yapılması gerekiyor bizim teklifimiz, iktidara teşekkür ediyoruz özellikle konulardan bir tanesi de örnek olay olarak 17-25 yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftasının örnek olay olarak değerler eğitimi dersine konmasını teklif ediyoruz. Biraz önce AKP’den bir arkadaşımız 28 şubat vesayetinin ortadan kaldırıldığına yönelik bir açıklamada bulundu. AKP ahlaka format atmıştır, her şeyi formatlamaya çalışmakta ve şu anda da 28 şubat vesayetinden bahsedenlere biz de Adalet ve Kalkınma Partisi'nin sivil vesayetinden bahsedebiliriz. Binlerce yıllık doğruluk, dürüstlükle çizilmiş Türk imajı altüst edildi. Toplumun bütün değerleri yıkılmaya çalışıldı ve kavramların içi boşaltıldı.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim