Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Duran, YÖK'ün talimatıyla Rektörlük tarafından görevden aldı. Haberi CHP milletvekili Ali Şeker sosyal medya hesabından duyurdu. Şeker, “Dekan’ın bugün Muharrem İnce’yi okula soktuğu için YÖK’ün talimatı ile Rektörlük tarafından görevden alındığını” söyledi.

MUHARREM İNCE’DEN SERT TEPKİ

Konuya ilişkin sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Muharrem İnce, “İstanbul Üniversitesi’ni bölen iktidar, bugünkü destek ziyaretimizden sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı’nı görevden aldı. İşte bu yüzden adayım! Ülkenin seçkin beyinlerinin kaderi, bir kişinin iki dudağı arasında olmasın diye!” ifadelerini kullandı.

Öte yandan İnce şunları söyledi:

“24 Haziran’dan sonra bu ülkeye akademik özgürlük, özerk üniversite gelecek. 24 Haziran’dan sonra üniversite yönetimlerini, rektörleri ve dekanları tek adam değil, üniversite belirleyecek. Gençler, evlatlarım, öğrencilerim sizler bu ülkenin aydınlık geleceğisiniz. Benim Cumhurbaşkanlığımda geleceğinize siz yön vereceksiniz. Bilim yön verecek. Bir kişinin kişisel ve siyasal hırsları değil.”

Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü

MUHARREM İNCE CERRAHPAŞA DİRENİŞİNE DESTEK VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce “Hayatında bir gün dahi üniversitede kampüste okumuş birisi, kampüste, kantinde oturmuş ve kantinde ders çalışmış, üniversite arkadaşları ile fotoğraf çektirmiş birisi üniversiteleri bölmez. 24 Haziran’da Allah’ın izni, milletin isteğiyle Cumhurbaşkanı olduğumda TBMM’ye gelecek olan ilk kanun teklifi Cerrahpaşa’nın birleştirilmesi olacaktır.” demişti.

(Kaynak: Sözcü)


Editör: TE Bilisim