Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü
 Yeniçağ yazarı ve eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün danışmanı Ahmet Takan, köşesinde Bahçeli'nin seçim gecesi Muharrem ince'ye tebrik telefonu açtığını duyduğunu yazdı. Bunun doğru olup olmadığını sordu.

Bazı vatandaşlar "ne var bu tebrik telefonunda?" derken, bazıları da bu duyumun üzerine bir komplo teorisi yazmayı ihmal etmediler. Üstü kapalı olarak asıl tebrikin Meral Akşener'in önünün Muharrem İnce vasıtasıyla kesilmesi nedeniyle mi olduğunu dile getirdiler.

Sosyal medyada dolaşan bir komplo iddiasında; CHP ve İYİ Parti'nin seçim öncesi büyük ve vurucu mitingleri birlikte yapmayı kararlaştırdıkları ama Muharrem İnce'nin bu anlaşmayı hiçe sayarak, kendini ön plana çıkarması ve sağ seçmenin hiç hoşlanmayacağı Demirtaş ziyaretleri, HDP Genel Başkanını da içerecek şekilde muhalefet partilerinin genel başkanlarına başkan yardımcılığı vereceğini açıklamasıyla birlikte, sağ seçmende yeniden bir Cumhur ittifakına yönelme yarattığına dikkat çekiliyor. Yine Millet ittifakının başından beri Cumhurbaşkanlığını alır almaz en kısa sürede parlamenter sisteme dönüleceğini kararlaştırılmış olmasına rağmen, Muharrem İnce'nin muhtelif televizyon programlarında başkanlığın verdiği olağanüstü yetkileri sonuna kadar kullanacağını, apoletleri sökeceğini vs belirtmesinin sağ seçmeni tedirdin ettiği söyleniyor. Muharrem İnce'nin protokol dışı bu çıkışlarının Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybettirdiği belirtiliyor.

Tüm bu iddialar dolaşırken, sosyal medyada Bahçeli'nin Muharrem İnce'yi arayarak tebrik etmesini manidar bulan yorumlar göze çarpıyor. Bu düşüncede olanlar, Muharrem İnce kartının rakip ittifak tarafından masaya sürüldüğünü ve bu seçimin Muharrem İnce'nin provokatif çıkışları yüzünden kaybedildiğini belirtiyorlar.

Sosyal medyada dolaşan bir diğer iddiada, Muharrem İnce'nin Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeninin okullarında öğretmenlik yapması ve 15 Temmuz'dan sonra ikilinin birbiriyle sert tartışmalar yaşamalarına dikkat çekiliyor. Dolaşan bir videoda Fethullah Gülen'e eskiden yakın olan Hüseyin Gülerce'nin Muharrem İnce'yi nankörlükle suçlaması ilginç bulunuyor. Videoda Doğuya atanan Muharrem İnce'nin Gülerce'ye başvurduğu ve onun okullarında senelerce öğretmenlik yaptığı bizzat Hüseyin Gülerce tarafından belirtiliyor. Daha önceki Muharrem İnce'ye yönelik taciz davasında soruşturmaya yer olmadığını belirterek kapatan savcının ise FETÖ davalarında yargılanan savcı olması ile Muharrem İnce'nin Fethullah Gülen hareketine çok yakın bir ismin okullarında öğretmenlik yapması anlamlı bulunuyor.

Tüm bu komplo teorileri ortalıkta gezinirken, Ahmet Takan'ın seçim gecesi Bahçeli'nin, Muharrem İnce'yi arayarak tebrik etmesi iddialarını yazması ve açıklama beklemesi komplo teorilerinin üzerine tuz biber ekti.

Eğer aranmışsa, Bahçeli'nin her zamanki zerafetiyle aramış olması akla gelen ilk ve doğru seçenektir. Ancak eğer bu telefon açılmışsa keşke kendi partilerinin içinden çıkan Meral Akşener de aransaydı ve normalleşme başlasaydı diye düşünüyor insan. Eğer seçim süresinde sarfedilen sözler sorun ise, onlardan çok daha fazlası CHP-MHP arasında yaşanmıştı. Hakkını yemeyelim, bu seçimlerde rakip bir partiyi, hele hele de içinden çıktığı MHP'yi yuhalatanlara çok sert müdahale edip susturan tek parti Genel Başkanı Meral Akşener'di. Böyle bir jest iki parti arasındaki eski hukuku ve kardeşliği diriltmeye iyi bir zemin olabilirdi.

Ahmet Takan'ın yazısının o bölümü şöyle:

"Diğerleri bir kenara, 24 Haziran gecesine ilişkin anlatılanlardan birini çok önemsedim. Anlatan çok önemli bir siyasi kaynak. 2 siyasi kaynağı isim vererek dayanak gösterdi. Şöyle; seçim sonuçlarının açıklandığı ve neredeyse kesinleştiği anlarda Doktor Devlet Bahçeli, telefonla Muharrem İnce'yi arayarak tebrik etmiş. Buraya kadar her şey normal. Bundan daha doğal ne olabilir ki!.. Şunları söyledi; "Devlet Bey Muharrem İnce'yi tebrik ediyor. İnce'yi çok başarılı bulduğunu ve başarılarının devamını dilediğini belirtiyor. Ama Erdoğan da çok başarılı diyor ve ekliyor, seçim sonuçlarının suhuletle kabul edilmesi gerekir."

 Haber kaynağım, bu iddiasını çok önemli kaynaklara dayandırarak isim vererek anlattı ama gazeteci şüpheciliği işte...  Acaba Doktor Bahçeli telefon etti mi?.. Veya Doktor Devlet Bahçeli adına biri mi bu telefonu açtı?.. İddia edilen telefon görüşmesinde neler konuşuldu?.. Bunlara açıklık getirmesi gereken isimler belli; Doktor Devlet Bahçeli ile Muharrem İnce... Yazılı, sözlü veya gazete ilanı her türlü açıklamaya bu köşeden yer vereceğime söz veririm!.."

Yukarıda belirtilen Hüseyin Gülerce-Muharrem İnce tartışmasını ekteki videodan izleyebilirsiniz.


Editör: TE Bilisim