MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimleri için gerçekleştirdiği görüşmelere ilişkin, "Görüşmelerimiz Türkiye'nin gerçeklerine dayalı olumlu bir iklimde gelişmektedir" derken, BBP Genel Başkanı Destici de, "MHP'nin ortaya koyduğu 'çatı aday' formülünü önemsiyoruz" dedi.

YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi

MHP lideri Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimi için "çatı aday" görüşmelerine devam ediyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve eski cumhurbaşkanları ile bu kapsamda görüşme gerçekleştiren Bahçeli, bugün de BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile BBP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından Bahçeli ve Destici, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

28 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinin bittiğini hatırlatan Bahçeli, 29 Haziran'dan itibaren de seçim sürecinin başlayacağını dile getirdi. Cumhurbaşkanının ilk defa halk tarafından seçileceğini dile getiren Bahçeli, gerçekleştirdiği ziyaretleri hatırlatarak görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti. Bahçeli, "Bu kapsamda Türk siyasi hayatında önemli ve güzide bir yeri bulunan BBP'yi de bugün ziyaret ettik. Görüşmelerimiz Türkiye'nin gerçeklerine dayalı olumlu bir iklimde gelişmektedir. İnşallah sona doğru da bu şekilde ulaşacağına inanmaktayım" dedi.

BBP lideri Destici de yaptığı açıklamada, "Türkiye cumhurbaşkanı ilk defa halk tarafından seçilecek. Biz BBP olarak bunu başından beri savunuyoruz ve doğru bir seçim olduğunu da düşünüyoruz. Bizim burada çekincemiz vardı. Tek dönem seçilmesini istemiştik. Çünkü ikinci defa seçilme gündeme geldiğinde mutlaka seçilme gayesiyle bir takım girişimler başlatılıyor. Bu da cumhurbaşkanlığı makamını da zedeliyor" dedi.

"ÇATI ADAY FORMÜLÜNÜ ÇOK ÖNEMSİYORUZ"

"Seçilecek Cumhurbaşkanı ile ilgili bizim ortaya koyduğumuz ana esaslarla MHP'nin ortaya koyduğu esasların uyuşmuş olmasını görmekten de mutluluk duyduk" diyen Destici, "MHP'nin bu konuda ortaya koyduğu 'çatı aday' formülünü çok önemsediğimizi ve burada eğer bir netice alınabilirse bu 'çatı' Türkiye'nin her kesimini de kucaklayabilirse Türkiye'nin birliği ve beraberliği açısından çok faydalı olacağını düşünüyorum. İnşallah olumlu bir sonuç alınır. Türkiye cumhurbaşkanını huzur ve barış içerisinde uysal bir kucaklamayla seçer" ifadelerini kullandı.

"GÖRÜŞMEMİZDE İSİM KONUŞULMADI"

BBP Genel Başkanı Destici, bir gazetecinin Bahçeli ile gerçekleştirdiği görüşmede isim konusunun gündeme gelip gelmediğiyle ilgili bir sorusu üzerine, "İsim konuşulmadı" dedi.

"Çatı aday ile ilgili sizin bir isim öreniriz oldu mu?" sorusuna ise Destici, "Bizim de bir isim önerimiz olmadı. Sadece mutabakata varıldı. Bu görüşmeleri birinci tur olarak değerlendirirsek bir isim konuşulmuyor ama bütün bu görüşmelerde öncelikle çerçeve çiziliyor" yanıtını verdi.

Başka bir gazetecinin de "Gül ismi sizin için nasıl?" sorusu üzerine Destici, şunları kaydetti:

"Şu anda isimler noktasında hiçbir görüşme yapmadık. Bizim bir isim telaffuz etmemiz şu anda çalışmaları olumlu yönde etkilemez. Bizim de tabii gönlümüzden geçen adaylar var. Ama biz bu adayları hiç kimseye telaffuz etmedik ve en son noktaya kadar da etmeyeceğiz. Çünkü biz burada yapıcı olma gayreti içerisindeyiz. İsim zikretmek 'çatı aday' formülüne de zarar verir."

Öte yandan, görüşmede BBP lideri Destici, Bahçeli'ye 3 ciltten oluşan "Muhsin Yazıcıoğlu Külliyatı" isimli kitap ile Osmanlı tuğrasının yer aldığı bir tablo hediye etti. -




Editör: TE Bilisim