Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Bahçeli, Cumhuriyet’in sorularını yanıtladı.




Seçim sürecinde yürütttüğü kampanyanın sert olduğu eleştirisini "Edep dışına çıkmadım" diyerek savunan Bahçeli, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a edepsiz mi diyorsunuz?" sorusuna "Edepsiz' diyorum" yanıtını verdi.
 
Bahçeli, seçim sonuçlarının partisine “ana muhalefet görevi verdiğini” belirterek, şunları söyledi:
 
“Milletimiz bize böyle bir yapılanma içinde, çözümü ana eksen kabul ederek, özgürlükler, ekonomik sorunların çözümü gibi konularda ana ekseni devam ettirmek isteyenlere karşı diyor ki, ‘Siz ana muhalefetsiniz” (...) Millet AKP-CHP-HDP koalisyonu istedi.”
 
MHP lideri ayrıca, “AKP’nin tek dostu, Türkiye’yi bölmek isteyen unsurlarla birlikte hareket eden unsurdur. AKP-HDP’dir. İkisini bir araya getirdiğiniz vakit, 338’dir. Referandum yoluyla da olsa bir hükümet kurulabilir” dedi.
 
Devlet Bahçeli, erken seçim alternatifi konusunda ise şöyle konuştu:
 
“Erken seçim, tıkanmış bir demokrasinin önünün açılması için veya Türkiye’yi bir krize sokabilmek için fırsat kollayanları dikkate almaksızın millet iradesinin belirlenmesidir. Beklentiye gireceğiniz yerde, millet iradesine girmek daha doğru bir yoldur.” 



Rudaw.net/turkish/middleeast



RÖPORTAJIN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ!

Editör: TE Bilisim