Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
 Türkiye kurulduğundan beri Ortadoğu nun en güçlü ordusuna sahip,yönü Avrupa ya bakan tek ülkesidir.Ancak ekonomik olarak gelişmekte olan ülke statüsünden bir türlü gelişmiş ülkeler aşamasına çıkamamıştır.

Aynı şekilde demokrasi ve hukuk devleti olma yolunda da bir türlü yeterli düzeyi yakalayamıyoruz.

Eski ekonomi bakanımız Ali Babacan ın çok güzel bir sözü var;hukuk olmadan ekonomik gelişme olmaz.Tabi gelişmiş ülke olmanın da bir çok kriterleri var;bilim ve teknolojide ilerlemek,sanayileşmek,üretmek ve daha çok ihracat yapmak gerekiyor..

Hamasetle,mehterle,her şeyin yolunda gittiği algısı yaratarak ilerleme olmuyor.

Basit bir örnek vereyim;son dönemde sık olarak muhatab olduğumuz ülkelerden Almanya bir yılda 1 trilyon 300 milyar euro ihracat yapıyor,ülkemiz ise 120 milyar dolar.Almanya yıllık 300 milyar euro cari fazla verirken ülkemizin yaklaşık 60 milyar dolar cari açık veriyor ve her yıl bu cari açığı dengelemek için dış ülkelerden faizle borç para alıyor. Bindiğimiz uçaktan tutun da makam araçlarına kadar Alman malı.Diğer yandan ülkemiz Çin malları çöplüğüne dönüşmüş durumda.

Son günlerde içinde olduğumuz bölgede baş döndüren siyasi gelişmeler ve olaylar var.Bu kadar tehlikeli bir bölgede olan ülkemizin bir hava savunma sistemi yok,kavga ettiğimiz Hollanda,Almanya ve Amerika Patriotlarla sözde hava sahamızı koruyorlar.

Hepimiz ülkemizi çok seviyoruz,ancak bazı gerçekleri görüp birbirimizle didişmekten vazgeçmemiz lazım. Siyasilerin toplumu ayrıştırıcı usluptan kaçınması gerekiyor. Her konuda tam ortadan bölünmüşüz.A haberi dinliyorsunuz mehter çalıyor Türkiye dünyaya meydan okuyor,Halk tv ye bakıyorsunuz Türkiye batmış.Yandaşlık psikolojisi her yeri sarmış,herkes bibirini hainlikle suçluyor.Ülkemizin bu kısır döngüden kurtulması şart.

Dilerim bunu gerçekleştirip milletçe aydınlık günlere yol alırız.

Cengiz Duygulu



Editör: TE Bilisim