YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
 CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, 12. Cumhurbaşkanı Seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 sene önce verdiği mal beyanına göre gün içerisinde itibariyle kişisel servetinin 1 milyon TL artmış olması karşısında Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Kanunu uyarınca tetkik yapılmasını gerekmekde olduğunu ifade etti . Umut Oran, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle 3 ayrı sor önergesi vererek yasanın açık hükmünü anımsattı.
TBMM Başkanı Çiçek ve bakanlar Şimşek ile Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle 3 ayrı sual önergesi hazırlayarak TBMM’ye sunan Umut Oran, 3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Kanunu’nun 8. Maddesi uyarınca milletvekilleri ve Bakanlar Kurulu üyelerinin mal beyanını TBMM Başkanlığına arz ettiğini anımsattı. Oran önergelerinde şunları açıkladı :

Bugün 4,4 milyon TL ve 200 bin dolar

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Resmi Gazete’de dün yayımlanan mal beyanına göre; çeşitli bankalarda 4 milyon 404 bin TL ve 200 bin dolar ile oğlu Burak Erdoğan’dan 500 bin TL alacağı, Rize Güneysu Dumankaya Köyü’nde değeri 10 bin TL olan 2 bin m2 arazisi bulunmaktadır.
CHP’li Öztrak’tan Erdoğan’a eleştiri

Sözcü

Editör: TE Bilisim