BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
Dadaşlar diyarının ruh ve mana iklimi, Ankara'da seymenler İle buluştu.

Bar, Dede korkut diyarı Bayburt'ta ya da Erzurum'da oynanır. Bölgenin yiğit evlatları Erzurum ya da BAYBURT barı İle adeta çift başlı kartala nazire ediyorlardı. Oynanan bar İle yiğit folklor ekibi, bizi koparıp ücretsiz ve mesafesiz yeniden Erzurum'a götürdü..

"Doğunun sınır taşı Erzurum'un dadaşı; Efes'i var İzmir'in eğilmez Türk'ün başı"... bu yükselen gönül feryadı, yüreklerde yanan kor gibi karşılıksız sevda ateşi hiç sönmedi .

Türk milletine ve onun değerlerine olan sadakattir bir anlamda Aşık Reyhani'nin Erzurum'dan ayrılırken söylediği "Gidirem" türküsü...  Bu türkü, aslında Erzurum'dan ayrılan her ülke ya da Erzurum sevdalısının türküsüdür. Selam olsun o yiğitlere, canlara, kardeşlerimize ve ağabeylerimize...

Adeta Medine'den ayrılan bir Müminin Mescidi Nebevinin yeşil kubbesine takılı kalıp ayrılmayan gözlerinden bakarak; şehirden ayrılıp uzaklaştıkça, Medine'nin etrafını çevreleyen tepeler ve hasretle sevişerek hemhal olan o dağlar ile efendimizi görür gibi oluyoruz.. O'nun aşkıyla tepeleri seven ruh ve onun ashabından Erzurum'da İla-yı kelimetullahı yaymak için gelen Abdurrahman gazi hazretlerinin kabrine bekçilik eden Aziziye tabyalarına eşlik eden o ruh ve mana iklimi güvencemizdir.

Hasretimiz Erzurum, millet ve ümmet sevdamızdır.

Bu sevda ölümsüz ve ebedidir; kıyamete kadar güvencemizdir. Miras bırakacağımız en büyük değerimizdir.

Bu ruh ve mana iklimine vakıf olmak ve yeniden ayağa kalkmak; kırılan onurumuzu, gururumuzu ancak bilim sanat edebiyat ve hayatın her alanında öne geçirmekle mümkündür.

Elin atına binen tez iner... artık çocuklarımız tüketim kobayı değil üretim sevdalısı olmadan bu zilleti rezaleti yenemeyiz. Artık vakit tamamdır... aksi takdirde daha vahim günler kapımızı çalar.

Erzurum, Ankara, Medine ve Kudüs... var mı farkları?

Sabri Şenel




Editör: TE Bilisim