Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncularından Fatma Girik gündeme ilişkin oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gündemdeki 'Akil İnsanlar' konusuna da değinen Fatma Girik Akil İnsanlar'a inanmadığını ifade etti.

Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!

Bir dönem Şişli Belediye Başkanlığı da yapan Fatma Girik, başkanlık döneminden sonra PKK tarafından tehdit edildiğini de söyledi.

Hürriyet gazetesine konuşan Fatma Girik gündeme dair oldukça çarpıcı ifadeler kullandı. Fatma Girik Akil İnsanlar konusunda “Beni çağırmazlar çağırsalar da gitmezdim” diyerek bunun sebebini şöyle anlattı:

“İnanmıyorum da ondan. Bak sana bir hikaye anlatayım, Akil Adamlar da duysun. “Ağrı Dağı Efsanesi”ni çekiyoruz. Benim oynadığım Gülbahar, Çoban Ahmet’e sırılsıklam aşık. Çoban Ahmet’i zindandan kurtarmak için zindancıya yalvarıyor, “Ne istersen veririm, malımı mülkümü ne istersen, yeter ki Ahmet’imi bırak” diyor. Zindancı “Hiçbir şey istemem, saçından bir tutam ver yeter” diyor. Gülbahar da kesip veriyor. Ahmet’le birlikte dağlara kaçıyorlar. Tam mağarada sarılıp yatacaklar, araya kılıcını koyuyor Çoban Ahmet. “Ne oldu” diyor Gülbahar. “Beni serbest bırakması için zindancıya ne verdin” diyor Ahmet. “Hiçbir şey” diyor Gülbahar, “Sadece saçımdan bir tutam kesip verdim”... “Benim için yeter” deyip kalkıyor Ahmet... Buradaki kritik soru budur: “Ne verdin?” Bu meselede ben de aynı soruyu soruyorum”

Hülya Koçyiğit'in Akil İnsanlar listesinde olması ile ilgili “Kendi bilir, ben olmazdım. Akil Adamlar ne yapıyor? 75 milyonu ikna etmeye çalışıyorlar. Yahu 75 milyonu ikna edeceğine git dağdaki 1500 silahlı adamı ikna et” diyen Fatma Girik PKK tarafından tehdit edildiğini de açıkladı,

“GELİN AMA BEYAZ ATLA”

İşte Fatma Girik'in o açıklamaları:

PKK tarafından tehdit edildim. Başkanlık döneminden sonraydı. Gelip beni tehdit ettiler. Bir arkadaşları yurt dışına mı çıkacakmış ne... Benden para istediler. Gerçekten direkt PKK bağlantılı mı değil mi bilmiyorum ama bana PKK olduklarını söylediler. “Parayı vermezsen kaçırırız seni” dediler. Ben de “Kaçırın ama lütfen beyaz atla gelin” dedim...

Sonra terörle mücadeleden aradılar ve bana koruma verdiler. Bir dönem etrafımda korumalarla yaşadım. Nereye gidersem peşimdeler, iki seneye yakın öyle yaşadık. Tuvalete kalkıyorsun, hop iki kişi peşinden kalkıyor, çok sinir bozucu bir durumdu.

Editör: TE Bilisim