Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
Bende 9 Işığın 1969 baskısı var, neredeyse 45 senedir okurum,konuşurum,yazarım ayrıca semi ner ve sohbetine gitmediğim teşkilatta kalmamıştır.

Ben bu 9 Işıkta devletçilik maddesine bir türlü rastlamadım. Milliyetçilik var, Toplumculuk var, Halkçılık var, Şahsiyetçilik var, Köycülük bile var.

Acaba Başbuğ devletçilik koymayı unuttu da,torunum yaşındaki çocuklar mı bu eksikliği farketti diye düşünmeden edemiyorum.

Uğruna can verdiğimiz bu devlet, 1970 lerden 2000 lere kadar, kuruluş felsefemiz Milliyetçi Hareketi terminatör gibi ezdi. Kırmızı kitaplar, MGK belgeleri iç düş man gösterdi. İktidara getirmemek için binbir türlü tezgah çevirdiler.

İşlerine geldiğinde; “komünizm var yetişin, PKK var yetişin, FETÖ var yetişin” diyerek cepheye sürdüler.

Propaganda olarak da, “siz devletin sahibisiniz, herşey sizden sorulur, gizli iktidarsınız, size koltuk gerekmez, bürokrasi neyinize, zaten ülkeyi yönetiyorsunuz” gibi laflarla oyaladılar, her yeni nesil bu masallarla uyutuluyor.Ülkeyi Türklük,Türkçülük düşmanlarına teslim ediyoruz, onların bekası için uydurulmuş efsane lere, hikayelere inandırılıyoruz.

Gerçekten biz bu kadar saf mıyız, yoksa öyle mi görünüyoruz ? İşin içinden bir türlü çıkamadım da 

Zekeriya Şerbetçioğlu

Editör: TE Bilisim