Gümüşhane Demiryolu üzerinden hiç siyaset hesabı yapmadık ve asla yapmamalıyız. Hizmet kararı siyasi olmasına rağmen Gümüşhane ve bölge insanı olarak güzergah kararını verecek iradeyi ayakta alkışlamalıyız. Gerçekten bölgenin ana damarı DDY (Devlet Demir Yolları) bu hattan geçerek etrafı yeşermesine sebep olacaktır. Bu hat iş, aş, umut ve gelecek demektir. Tıpkı vadiden akan suyun kurak toprağın suyla buluşması, bağ ve bahçeleri, etrafı yeşertmesi hayat vermesi gibidir. Bu buluşmaya katkı yapana siyasi endişe duymadan minnettar kalırız. Yıllarca şehrin ufuklarının önünde ve ardında gurbeti yaşayan veya gurbetçi bekleyen çaresizliği imkansızlığı zoru başaran buradan hayata tutunan vefa gereği gelemese de aklından hayalinden rüyasından çıkmayan bir kutlu sevdadır. Evladına Gümüşhane sevgisi aktaranlar için bu tutku karşılıksızdır. Bazen şehirde köyde yaşayan yöre sakinlerinin anlamsız niçin burnunuzu Gümüşhane’ye sokuyorsunuz? sorusuna rağmen aşığa niye seviyorsun? sorusu yöneltmek gibi saçmadır.

GÜMÜŞHANE BİZİM İÇİN SİYASET DEĞİL KARŞILIKSIZ SEVDANIN, VEFANIN ADRESİDİR

YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi

Her zaman göç hep şehirden olmaz hem dışarıdan tersine olma ihtimali çok yüksektir. Aslında köy, memleket bir güvencedir fakirin umudu gibidir. Bir gün köyüme dönerim bir kenarda açmaya aday bir tomurcuk gül gibi bu umut canlı ve taze kalmalıdır. Doğduğumuz atalarımızın doğduğu yer, karnımızı doyursa herhalde herkes hiç göç etmezdik. İşte kenti doğanlar ve yeni nesillerin doyduğu yer yapmak için tren yolu umuttur. Her türlü yol, kültür medeniyet, rızk ve hayat damarıdır. Gümüşhane için karayolu çok pahalı maliyetli olmasına rağmen deryalara, yeni karalara açılan bir kilit güzergahtır. Karayolundan çok daha önemlisi demiryoludur. Havaalanı, Karayolu ve benzeri hizmetler için katkı yapan herkese minnettarız katkı yapan herkesi saygı ve takdirle yat ediyoruz. Buradan hata, kusur, noksan ve siyasi hesaplaşma karalama suçlama bu masum talebin yanından geçmemelidir. Bir saygı üslubu içinde hizmet talebi öncelikli tatlı bir dili kullanarak maksat hasıl edilmelidir. Bizim bu samimi içten tavrımız siyasi sataşma komplo teorilerinin muhatabı olmamalıdır. Zira şahsen Gümüşhane bizim için siyaset değil karşılıksız sevdanın, vefanın adresidir. Doğru yapanı hizmet edeni takdir ederek demokratik meşru talepleri dillendirmeyi o topraklara boynumuzun borcu olarak görüyoruz. Siyaset koltuk hesaplarını saygı ve anlayışla karşılayarak bunun dışında olduğumuzu dostlarımızla paylaşmak istiyoruz Gümüşhane güzergahı Erzincan-Bayburt-Gümüşhane-Giresun- Trabzon-Rize ve daha sonra Doğuya Artvin Batı’ya Ordu-Samsun yönüne ilavelerle çok geç kalmış bu proje kısmen de olsa hasretiyle buluşacaktır.

BÜTÜN YETKİLİLERİ İVEDİ KATKI YAPMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Deniz, kara, hava ve demiryolu ulaşımı kolaylaşıp ucuzlatılmadan asla üretim kalıcı olamaz refah yakalanamaz. Yerli ve yabancı yatırımcı ikliminin olmasa olmazlarının başında yol gelir. Yola Gümüşhane kadar başka bir ilin önceliği olamaz. Zira çok zor bir coğrafya vatan parçası olduğu kadar vatansever doğal değerler mektebi ve dünyada eşsiz flora ve emsalsiz doğadır. Turizm, doğa, madencilik, organik tarım, hayvancılık ve benzeri üretimin parlayan yıldızı için olmazsa olmazı demiryoludur. Erzurum-Rize tek bir ile Gümüşhane hattı Rize dahil tüm illere hizmet için en mantıklı seçenektir. Bu hat en makul bölge insanının anasının ak sütü gibi hakkıdır. Aksi kanayan vicdan küskünlük, dargınlık, vefasızlıktır. Gümüşhane bütün bunları değil demiryolunu dünden hak etti. Bu hizmet için etkili ve yetkili herkesi ivedi katkı yapmaya çağırıyoruz. Gümüşhane’ye vefa borcu olan vicdan sahibi herkes siyaset üstü DDY hizmet için katkı yapmalı var olan nüfuzunu bu konuda seferber etmelidir. Çevreye verdiğimiz demiryolu hizmet feryadı için bizi bağışlayın sizler kadar olmasa da ilimi, ülkemi seviyorum. Selam ve muhabbetle.

Editör: TE Bilisim