BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 “… HEDEF İHVAN !.. KAVGA DA MÜSLÜMAN KARDEŞLER TEŞKİLATINI (“İhvan” ı) TERÖR ÖRGÜTÜ SAYIP SAYMAMA KAVGASI.. SUUDİLERİN DE, MISIR’IN DA, EMİRLİKLER’İN DE DERDİ İHVAN’I BERTARAF ETMEK, YOKSA (Katar Emiri) AL TANİ’Yİ YERİNDEN ETMEK DEĞİL.”

“Hamas bile kendisini baş destekçisi Katar’la özdeşleştirmiyor, İhvan’dan da ayrışmaya bakıyor.

Bu sonu önlemek için, Erdoğan’ın ‘ezber bozucu’ dediği manevralar aldı Hamas. Mayıs ayı başında yeni siyaset belgesini açıkladı. İhvan’ın Filistin kanadı olarak tanımlamadı kendisini. İhvan’dan bağımsız bir örgüt olduğunu kayda geçirdi, organik bağlarını kopardı.

Bir hafta sonra da siyasi liderini değiştirdi. Katar’la Filistin arasında bir canlı bağlantıyla... Doha’daki Halid Meşal, Gazze’deki İsmail Haniye’ye devretti görevi.

Bütün bu gecikmiş ‘mesafe koyma’lar görüntüyü kurtardı ama Katar’ı da Hamas’ı da ‘krallar’ın gazabından kurtarmaya yetmedi.

Gırtlaklama ablukası başladıktan sonra Halid Meşal Katar’ı terk etti, yine de süreci kesemedi, Suud’la Mısır’ı durduramadı.

NAHDA NASIL YIRTTI?

Tunus kolu Nahda, yaklaşan tufanı görüp İhvan’la yolları bir yıl önce ayırmıştı. Gannuşi’nin basiretli liderliği sayesinde.

Camiyle partiyi, cemaatle seçmeni, dini tebliğle siyasi propagandayı kalın çizgilerle birbirinden ayırdı.

İhvan’ın öngörüsüzlüklerini ve geçmiş hatalarını da eleştirerek... Özeleştiri yapmaya ve kendini yenilemeye çağırdı.

İhvan ve uzantıları, kucak açan ve barındıranlarla birlikte ciddi bir ‘ümüğüne çökme’ kampanyasına maruzken... Tunus bu yüzden potada değil, Nahda bu nedenle hedefe girmedi.

Hamas’ın koruyucusu ve kollayıcısı Katar, benzer önlemleri almakta geç kaldığı için topun ağzında.

Nerede mi duracak süreç?

Amaç İhvan’ı boğazlamak ve buna yanaşmayan Emir’i dize getirmek, yoksa Katar’ı bitirmek olmadığına göre... Dışlama, izole ve terbiye etmekle kalacaktır.”



(Alıntı)


Editör: TE Bilisim