Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
 Bakırköy’de bir apartmanın olmayan 4 dairesine seçmen kağıdı gönderildi. Apartman sakinleri fazladan gelen seçmen kağıdındaki kişileri tanımadıklarını belirtti. Apartman sakini bir vatandaş, “Bu daireler bizim apartmanımızda yok. Yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağız.” dedi.
Kartaltepe Mahallesi'nde bir apartmanın olmayan 1, 2, 3 ve 12 nolu dairelerine seçmen kağıdı gönderildi. Durumu şaşkınlıkla karşılayan apartman sakinleri, binalarında 8 daire olduğunu ve neden bu şekilde seçmen kağıdı gönderildiğini anlamadıklarını ifade etti. Olmayan dairelere gelen seçmen kağıtlarını gösteren apartman sakinlerinden Nalan Dilaverler, “Bizim apartmanımızda daire numarası 4’ten başlıyor ve son daire 11 numaradır. Ancak olmayan 1, 2, 3 ve 12 numaralı dairelere seçmen kağıtları geldi.” dedi.

20 yıldır aynı adreste ikamet ettiğini belirten Dilaverler, “Daha önceki seçimlerde hiç böyle bir durumla karşılaşmamıştık. Bu seçim öncesinde bizim apartmanımızda üstüne basarak söylüyorum olmayan kişilere değil olmayan dairelere seçmen kağıdı geldi. Bunu belirtmek için muhtara gittim. Bir şey yapamayacağını söyleyerek nüfus müdürlüğüne gönderdi. Oradan da binalarda numaralandırmayı belediyenin yaptığını söyleyerek belediyeye gitmemi söylediler. Belediyeden de sonuç alamadım. Son olarak ilçe seçim kuruluna gittim. Burada da sorunun nüfus müdürlüğünde çözüleceğini söylediler.” diye konuştu.

Siyasi partilerin temsilcilerine de gittiğini kaydeden Dilaverler, “Seçmen kağıdı gelen kişileri daha fazla araştıramıyoruz çünkü kimlik numaralarını bilmiyoruz. Oy kullandığım sandıkta görevli olmak istiyorum ve bu kişileri takip etmek istiyorum. Yapabileceğim bir tek bu var. Avukat arkadaşımızla konuştuk, bu kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim