Siirt Valiliği, PKK tarafından ateşe verilen 2 köy okulunun PKK/KCK örgütü tarafından kundaklandığı belirterek, okuldaki çocuk oyuncaklarının da ateşe verildiği ifade edildi. İnkapı köyündeki okulun da bayrağı indirildi.Edinilen bilgilere olay dün akşam saat 19.00 sularında meydana geldi. Merkeze bağlı Doluharman köyünde ilk ve ortaokulunu basan göstericiler öğretmen evine ve okula molotof attı.

Durumu fark eden bir vatandaşın yetkililere haber vermesiyle okul söndürülürken, örgüt yandaşları da gece karanlığında izlerini kaybettirdi. Okulun öğretmen evinde büyük çaplı hasar meydana gelirken, eğitime de geçici süreyle ara verildi.

Ayrıca, aynı güzergahta yaklaşık 5 kilometre ötedeki Tuzkuyusu köyünde bulunan okula da molotof atan örgüt üyeleri, aynı gece Merkeze bağlı İnkapı köyünde bulunan okulun bayrağını da indirerek gecenin karanlığında izlerini kaybettirdi. Siirt'te iki okulun molotofla yakılması ve bir okulun Türk bayrağının indirilmesi nedeniyle birçok veli çocuklarını okula göndermedi. Okullarda güvenlik güçlerinin bulunmaması ise dikkat çekti.

Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..

ÖĞRENCİLERİN OYUNCAKLARI BİR ARAYA TOPLANIP YAKILDI

Siirt Valiliği, PKK tarafından ateşe verilen 2 köy okulunun PKK/KCK örgütü tarafından kundaklandığı belirterek, okuldaki çocuk oyuncaklarının da ateşe verildiği ifade edildi.

Merkez Doluharman ve Tuzkuyusu Köyü'nde dün kundaklanan okullarla ilgili Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Siirt İli Merkez Doluharman Köyünde bulunan İlköğretim Okulu ile Tuzkuyusu Köyünde bulunan Anaokuluna 18 Eylül 2014 günü akşam saatlerinde PKK/KCK terör örgütüne müzahir şahıslar tarafından kundaklama gerçekleştirilmiştir. İl Jandarma Komutanlığı olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapılan incelemelerde; Doluharman İlkokul binası içerisinde bulunan öğretmenler odasının yanıcı, patlayıcı madde kullanılmak suretiyle yakılarak kullanılmaz hale getirildiği, Tuzkuyusu Anaokul binası içerisinde bulunan ve anaokul öğrencilerinin kullandığı oyuncakların bir noktaya toplanılarak yakıldığı tespit edilmiştir. Gerçekleştirilen saldırı neticesinde eğitim-öğretim faaliyetlerinde bir aksama meydana gelmemiş olup, olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla adli tahkikat başlatılmıştır"denildi.

Editör: TE Bilisim