Geçtiğimiz haftalarda yaklaşık 200 aydının bir araya gelerek imzaladığı “Türklük Anayasa’dan çıkmasın” bildirisi ile gündeme gelen tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, yine çok konuşulacak bir çıkışa imza attı. İlber Ortaylı, Türklük konusundaki çarpıcı açıklamalarına devam ederek “Türk’üm demek için kimseden izin almam” sözlerinin altını çizdi.

Tarih profesörü İlber Ortaylı, Kürt hareketinin en büyük destekçisinin ise İsrail olduğunu iddia etti.

Bir televizyon programına katılan Prof. Dr. İlber Ortaylı, Türklük ve Kürtlük konusunda oldukça önemli açıklamalarda bulundu. İlber Ortaylı, Türkiye, Suriye, Irak ve İran'da yaşayan Kürtleri esas alarak kurulması hedeflenen Kürdistan devletinin en büyük destekçisinin İsrail olduğunu öne sürdü.

YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi

İlber Ortaylı, “Siz İsrail’in yerinde olsanız kendinizi nasıl güvende hissedeceksiniz? Bir sürü Anti Arap unsurlar çıkacak ortaya. Kürt hareketi varsa onu da hemen destekler. Kürdistan’ın gelecekte tasavvur ettiği arazi ile İsrail iş yapacak” dedi.

"HÜKÜMETTEN İZİN ALMAM"

Son günlerde Anayasa'dan "Türk" kelimesinin çıkarılmasına dair iddialara karşı çıkış niteliği taşıyan metne imza atmasıyla gündeme gelen İlber Ortaylı bu bildiriden dolayı kendisine kızmış olabilecek olanları hiç umursamadığını söyledi. İlber Ortaylı, "Türk olduğumu söyleyebilmek için hükümetten veya başkasından izin almam" dedi.

İlber Ortaylı şunları söyledi:

“Benim kimliğimi hükümetler tayin edemez, bu çok açık. Hiçbir zaman da ettirmem. Bir insana kimliği sorulur, Anglosakson toplum anlayışında dini sorulmaz. İki yerde sorulur, harp halinde ve hastanede. Bunun dışında birinin size din ve mezhebinizi sorması suçtur”

İşte İlber Ortaylı'nın açıklamaları;

Editör: TE Bilisim