Sultanbeyli Turgut Reis İlköğretim Okulu’nda Müdür Yardımcısı iken yaklaşık 2 yıl önce siyasi irade tarafından Bolu Göynük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne görevlendirilen Murat ŞİT’e Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yapılan sınavlarda hafta sonları görev verilmesi, Sultanbeyli’de görev yapan öğretmenleri isyan ettirdi.

Sultanbeyli’de Öğretmene Kıran mı Girdi?

En son 7 Şubat 2016 tarihinde Sultanbeyli’de yapılan Direksiyon Uygulama Sınavlarında görev alan Murat ŞİT’i görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Eğitim camiasında “Sultanbeyli’de sınav görevi isteyen tüm öğretmenlere görev verildi, yetmedi, çevre ilçelerden takviye alındı, yetmedi il dışından sınav görevlisi mi ithal ediliyor? Sultanbeyli’de öğretmene kıran mı girdi. Murat Şit’in Eğitim Bir Sen mensubu olması hatta Eğitim Bir Sen’in eski ilçe temsilcisi olması, ona ayrıcalık kazandırmamalı!” diye konuşuluyor. Konuyla ilgili bazı öğretmenler ise: “Bizler Sultanbeyli’nin cefasını çekerken, bu kişi sefasını sürmektedir. Madem sınavlarda görev almaya bu kadar meraklı, görev yaptığı Bolu-Göynük’teki sınavlarda görev alsın. Hem Bolu Göynük’teki görevi için yolluk alıp, hem Sultanbeyli’de hafta sonları sınav görevi almak hangi kitapta yazıyor” diyerek tepki gösterdiler. 

Deveyi Yardan Uçuran Bir Tutam Ottur !

Bir başka eğitimci ise: “Ben Sultanbeyli ilçesinde 5 nüfusla tek maaşla geçinmeye çalışıyorum. Öğretmen maaşım yetmediği için milli eğitim bünyesindeki bu sınavlarda hafta sonları da görev alarak ucu ucuna ayın sonunu getirmeye çalışıyorum ancak bu beyefendi ta Bolu-Göynük’ten 200 küsur km uzaktan gelip bu sınavlarda görev alarak benim hakkımı yiyor. Zehir zıkkım olsun. Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur diye boşuna dememiş atalarımız. Bu kişiye il dışından görev verilerek, Sultanbeyli’de gerçekten ihtiyaç sahibi öğretmenlerimizin görev almasına engel olunmaktadır. Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü bu konuda vebal altındadır. Kul hakkının yenilmesine vesile olmaktadır.” dedi. 

Eğitim Bir Sen, konuyla ilgili sessizliğini koruyor.

Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..

Sultanbeyli Eğitim Bir Sen ilçe temsilciliği de yapmış olan Murat Şit hakkında Eğitim Bir Sen’in takınacağı tavır ise merak konusu. Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz bazı yetkililer; “Sultanbeyli ilçesinde sınav görevi isteyen öğretmenlere görev verildikten sonra halen ihtiyaç varsa İstanbul’un diğer ilçelerinden talep edilmesi gerekir. Kanuni olarak görev verilebilse dahi etik ve ahlaki açıdan uygun bir davranış değil” diyerek konunun etik ve ahlaki açıdan uygun olmadığını belirttiler.

Editör: TE Bilisim