İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, 20 yaşındaki M.D. ile 17 yaşındaki M.O'nun, Kandil'deki PKK kampına katılmak üzere Denizli Merkezefendi ilçesinden İzmir HDP İl binasına gelecekleri ihbarını aldı. Savcılığın talimatı ile harekete geçen polis, iki genci HDP binası girişinde yakaladı. İki genç sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Ancak M.O. 17 yaşında olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. 

DEHŞET İFADELER 
Sabah'ın haberine göre, Çankaya Terörle Mücadele Şube'de sorgulanan M.D'nin verdiği ifadeler, polisleri bile dehşete düşürdü. M.O. ile HDP'nin Merkezefendi İlçe Teşkilatı'nda tanıştıklarını belirten M.D.'nin "Serbest kaldığımda yine PKK'nın dağ kadrosuna katılacağım, bunu kimse engelleyemez"dediği öğrenildi. M.D., ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 17 yaşındaki M.O. ise adli kontrol şartı ile ailesine teslim edildi. 

BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...

15 GÜNDE 20 GENÇ KANDIRILDI 
Polis iki genci dağ kadrosuna katılmadan önce kurtarırken, gençlerle HDP binasında buluşup, dağ kadrosuna kırsala gitmesine yardımcı olacağı ileri sürülen HDP'li Hayati isimli şahsın peşine düştü. Terör örgütünün İzmir'de kandırıp dağa çıkardığı çocuk ve genç sayısında son 15 gün içinde gözle görülür bir artış olması endişe yarattı. 2014 yılında ve 2015'in ilk dört ayında resmi kayıtlara göre 60'a yakın gencin PKK tarafından kaçırıldığı belirlenirken, son 15 gün içinde 20'den fazla gencin kandırılarak sadece İzmir'den Kandil'e gönderildiği tespit edildi.

Editör: TE Bilisim