Anayasa taslağının 2. maddesinde yer alan milletvekili sayısının 600'e çıkarılması kabul edildi. Bu da ekstra yük yani halkın daha fazla vergi ödemesi demek.

Asgari ücretle çalışan bir vatandaşın 1404 TL ile geçinmesi istenen günümüzde bir milletvekili 17.000 TL maaş alıyor.

Bu da;
550 milletvekili x 17.000 TL maaş = 9.350.000
600 milletvekili x 17.000 TL maaş = 10.200.000'e
tekabül ediyor...

Milletvekilleri sadece almış oldukları 17.000 TL maaşla geçinmiyorlar. Almış oldukları vekil maaşının yanında bir çok yardımdan da faydalanabiliyorlar. İşte bahsetmiş olduğumuz milletvekili özlük hakları:
• Vefat etmiş olan milletvekili yakınlarına 12 ay yardım ödenmektedir. Bu da yaklaşık 204.000 TL’ye tekabül etmektedir.
• Yurtiçi ve yurt dışında görev yapan milletvekilleri almış oldukları maaşlarının yanında yolluk ve yevmiye almaktadırlar.
• Milletvekili görev yaptığı süre boyunca kırmızı pasaport hakkına sahiptir.
• Kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı sosyal tesislerden ve konuk evlerinden hiçbir ücret ödemeden faydalanabilmektedirler.

Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..

Bu arada hangi milletvekilinin seçildiği şehre bir faydası olmuş?! Vatandaşla konuştuğunuzda “Falanca bizim oradan milletvekili seçildi ama hiçbir faydasını göremedik” diyor. Eğer bu doğru değilse milletvekilinin biri çıksın da “Ben şu şu hizmetleri sağladım” desin bakalım. Seçimden seçime halkın içinde fink atanları çok gördük.

Şimdi; 550’SİNDEN BİR HAYIR GÖRMEDİK 600 OLSA NE YAZAR!

Editör: TE Bilisim