BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 Anadolu’da tarlalarda toprağı adeta tünel kazıp işleyen tarla fareleri vardır... bazen tünelden çıkıp başka bir girecek delik ararlar; bulamayınca gerisin geri aynı deliğe tekrar geri dönerler...

Ülkenin hali bu! insanları seçeneksiz bırakan; muhalefet ihtiyacını bilimsel temele, hak hakikat ve halk üzerine kurmayan bir siyaset yapısı var. Haşa yeni kurtarıcılar arayışı utanç vericidir. Ülkede yıllarca listelere girmek için, bin bir türlü film fırıldak çevirenlerin derdi aslında genel başkanlar değil, kendileriydi... bu halinizle ne farkınız var eskilerden?

Takımın parçası olmayan; kişisel vizyonu ve toplumsal karşılığı olamayan; meşruiyetini halkta değil birilerinin ceketine tutunmada arayan; ülkeyi değil kendini bir yerlere getirmek isteyenleri izliyoruz.

Kendi eleştirdiklerinin çok kötü beşinci sınıf kopyası görüntüler ortada... başka  tafsilata gerek var mı?

Ülke kan kaybederken, sel önünden odun toplar gibi liste başları savaşı yapıyorlar. 'O zaman ne farkınız var şikayet ettiklerinizden?' diye sormazlar mı?

Ülkenin yeniden toplumsal karşılığı olan lider şahıslara; dağarcığında hazırlığı olan takıma katkısı olabilecek kişilere ihtiyacı var... sadece tekeyi bekleyenler sütünü içer... derisini, gübresini paylaşma görüntüsü ülke adına üzüntü vericidir.

Kimin kime diyet borcu var? Şayet süreç çok iyi yönetilseydi, ülkeye demokrasi balansı verilebilirdi. Bu zenginlik olurdu...

Biz ülke adına dışarıdan gelişmeleri takip ediyoruz ama sanki ganimet paylaşır gibi liste başı savaşı görüntüleri yaşanıyor.

Koltuk özlemi çekenler, adeta hasret giderdi. yarın neler duyarız, beraber izleyip değerlendirmeye devam edeceğiz!

Liste başlarını kapanlar hadi iyisiniz iyi!

Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz... imtiyazlılıktan şikayet edenlerin ilk fırsatta nasıl imtiyaz elde ettiklerini kendi illerinden kaçarak başka illerde hakkı olan o insanların tepesine nasıl bindiklerini ibretle hayret ve şaşkınlıkla izledik

Ülkenin güçlü muhalefete; sürekli ve yaygın demokrasinin yerel liderlere ihtiyacı var.... buna yol açma arayışı bir kez daha hayal kırıklığı ve şaşkınlık meydana getirdi. Ülkemize sahiden çok yazık.

Sadece oluşturulan yeni efsane kurtarıcılarla... ve onların ceketine yapışarak karşılıksız ülke sevdası edebiyatından ikbal sevdasına evrilenler cirit atıyor ortalıkta... Oysa hak, adalet ve demokrasi söylemle değil, eylemle gelir!

Efendi Efe


Editör: TE Bilisim