Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
 Tarih: 12.04.2016


Cemaatin has adamıyken, kavgalı ve davalı hale gelen Nurettin Veren, Akit TV’de programa çıkarılır.

Amaç; o dönemde yıldızı hızla yükselen Meral Akşener’e itibar suikasti  yapmaktır.

Nurettin Veren’in ağzından öyle bir ifade alınacaktır ki, “Meral Akşener’i Fetullah Bakan yaptırdı” manşetleri atılsın.

Çok acıdır ki, bu videodan sonra bazı Ülkücü dostlarımız tepelerden aldıkları repliği dillerine dolamışlardır:

Bizim paralel’e teslim edilecek partimiz yok!”

Oysa “paralel” diye yaftalanan, kendi öz kızkardeşleridir… Ülkücü ve dobra tabiatıyla tanınmış, o dönemde hızla iktidar partisinde bakanlık görevine getirilmiştir.

Dönem dirayetli bir Ülkücünün ipleri ele alması gereken bir dönemdir. Çünkü Mehmet Ağar’ın İçişleri Bakanlığı döneminde, Ülkücüler karanlık işlere çekilmek istenmiş ve bunun üstesinden ancak başka bir Ülkücünün geleceği düşünülmüştür.

Şimdi o videonun şifrelerini birlikte çözelim…

Videonun ilk bölümünde, Tansu Çiller’in Özer Çiller aracılığıyla Nurettin Veren’e ulaştığı anlatılıyor. Nurettin Veren, Fetullah Gülen ile DYP’nin temas noktası durumunda.

Tansu Çiller İstanbul’daki DYP örgütünün başındakilerden şikayet ediyor. Hepsinin yolsuzluğa bulaştığını anlatıyor ve mümkünse bu kadroların cemaatten namuslu insanlarla doldurulmasını istiyor. (İddia Nurettin Veren’indir)

Ancak, Fetullah Gülen, bu isteğe sıcak bakmıyor. Hatta 3 tane önemli adamına rakip olan ANAP’a gitmesi talimatını veriyor.

Sadece hükümetle arayı hoş tutmak için Mehmet Hasırcı’yı  cemaat üyesi olarak öneriyor. Mehmet Hasırcı da DYP İstanbul İl Başkanı oluyor.

Daha sonra Meral Akşener’in adının geçtiği bölüme geliyoruz. Konuşmalar şöyle:

Nurettin Veren:
Şimdi bu bizim cemaat halinde isteğe evet diyememizden dolayı, desteği veremeyişimiz büyük hayal kırıklığı oldu. Arkadan siyasi destek bekledi. O üç bakan arkadaşımız da rakip firmaya… ANAP’a gönderildiği için Tansu hanımda çok büyük bir kırılma ve gücenme oldu… güveni sarsıldı.

Şimdi bu arada yine irtibatı kesmemek üzere bir tek önemli bir isim cemaattan; yani  Asya Finans’ın kuruluş parasını veren Hasırcı, bir başlangıç olarak, ben aradaki ipler kopmasın diye ısrarla onu söyleyince,  Hasırcı bu kopmayı önlemiş oldu. Yani BİR ADAM VEREREK bu gerginliği önlemiş olduk. Yani, “arkası gelir” gibi… Fakat, bu adam vermenin arkasından bu 3 bakan ve belediye başkanına “ANAP’a git” denmesi, işleri tamamen kopma noktasına getirdi… cemaatla Gülen arasındaki…

Bu arada Gülen yine Tansu Çiller’le irtibatı elinden kaçırmak istemiyor. Ona şu tavsiyede bulundu. Dedi ki, “BİZDEKİ ARKADAŞLAR SİZİ MAHCUP EDER;  BİZDE SİYASİ KADROLARI DOLDURACAK TALEBE KESİMİNDEN İNSANLAR OLDUĞU İÇİN; ESNAF İNSANLAR DA BU İŞLERİ BİLMEZ, BİZ ONUN İÇİN SİZE
ELEMAN VEREMEDİK de Nurettin Veren.. ey Nurettin Veren..” Biz de gittik dedik…

Fakat bu arada şu tavsiyede bulundu. Dedi ki mesela kendisi bayan olduğu için Meral hanımı İçişleri Bakanı yapabilir…
BU BİR TAVSİYE NİTELİĞİNDE

Moderatör araya giriyor: Bunu Fetullah Gülen size söylüyor.

Nurettin Veren:  Ben de Tansu hanıma söylüyorum.

Moderatör: Tansu hanıma söylüyorsunuz. Meral Akşener’in İçişleri Bakanı olması için özellikle…

Nurettin Veren: Meral.. Meral hanımla da biz Balkanlarda birkaç seyahate Tansu Çiller ile beraber katılmıştık.  KENDİSİ ÜLKÜCÜ ZİHNİYETİ İYİ TEMSİL EDEN MERT, DOBRA BİR HANIM… Fetullah Gülen’in de hakkındaki kanaati bu… onu beğeniyor…  Yani imajı, giyinmesi, oturması, kalkması, Ülkücülere uygun bir hanımefendi diye… dedi ki… “mesela” dedi… “bu tavsiyede bulunsan”… ikincisi Işılay Saygın hanım var… benim Buca’dan, İzmir’den belediye başkanlığı yaptığı dönemden ve Buca Mimarlık Mühendislik Okulundan bir tanışıklığım var. Ankara’ya da gittiğim zaman hep ziyaret ederdim. Bizim işlerimize de yardımcı olurdu. “Bir de” dedi.. “onu söyle sen”… çünkü kendisi bayan bir başbakan… Türkiye’de ilk bayan Başbakan… “Bu hanımlarla çalışmak onun için kolaylık olur”

DEVAMINDA MERAL AKŞENER’İN KENDİ ADININ CEMAAT TARAFINDAN VERİLDİĞİNİ BİLE BİLMİYOR OLABİLECEĞİ SÖYLENİYOR!

Videoyu izleyen herkes;

- Meral Akşener ile cemaatin bağlantısının olmadığını,

- Nurettin Veren’in birlikte Balkan seyahatleri sırasında Meral Akşener’i tanıdığını, Mert, Dobra bir Ülkücü olması ve oturmayı kalkmayı bilmesi nedeniyle hayran kaldıklarını,

- Cemaat’in DYP’yi çok uzun süre iktidarda kalacak gibi görmediğini,

- Sadece Tansu Çiller’le aralarındaki gerginliği yumuşatmak için, “bizim adamımız yok ama Meral hanım sizin işinizi görür” dendiğini,

-  Özellikle dönemi hatırlarsak; Meral Akşener göreve geldiğinde, İçişlerinde bir dizi isyanı bastırmak zorunda kalmıştı. Mehmet Ağar’ın sorunlu ekibi görevdeydi. Hatta Emniyet Genel Müdürü makamını terk etmeyince, Meral Akşener gece yarısı operasyonuyla kapısını kırdırmıştı. Yani ortam çok gergindi ve Fetullah Gülen de bunu biliyordu. DYP’yi desteklemiyordu. Sadece kendisinden yardım istenince cemaatten kimseyi vermemiş ama Tansu hanımın ısrarlı talebine de kayıtsız kalamamıştı. Fetullah Gülen’in cemaatçi değil ama dirayetli olması nedeniyle kendilerinden olmayan bir Ülkücüyü tavsiye ettiğini,

Anlayacaktır… videoyu izleyen her analitik düşünce sahibi insan bunu anlayacaktır.

Meral Akşener’in bir cemaat üyesi gibi hükümete yerleştirilmediğinin kanıtı, bizzat Nurettin Veren'in sözlerinin satır aralarındadır.

Cemaatten ayrıldıktan sonraki ömrünü cemaatin pisliklerini ve üyelerini deşifre etmeye adayan bir insanın, konuşmasının satır aralarında, Meral Akşener’in net bir şekilde cemaatçi olmadığı ve tersine DOBRA BİR ÜLKÜCÜ olduğunun teyidi vardır.

İlgili bölüm, aşağıdaki videonun 38-44 dakikaları arasındadır.


(A. Erhan Ayberk – Haberalp Özel Haber)



Editör: TE Bilisim