Atatürkçülük Maskesi ile soyulup talan edilen ülke

MERKEZ BANKASINDAKİ 140 TON ALTININ NEREYE KAYBOLDUĞU ANLAŞILDI !!!
Evren'in damadının 41 apartmanı var

12 Eylül askeri darbesinin mimarı Milli Güvenlik Konseyi'nin (MGK) üyeleri ve birinci dereceden yakınlarının mal varlıkları dikkat çekti

12 Eylül davası kapsamında Mali Suçları Araştırma Kurumu'nun (MASAK) emekli orgeneraller Kenan Evren ile Tahsin Şahinkaya'nın malvarlıklarıyla ilgili mahkemeye sunduğu raporda ilginç ayrıntılar yer aldı.

Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu'nun talebiyle Mali Suçları Araştırma Kurulu'na (MASAK) hazırlattığı raporda 12 Eylül Davası'nın sanıkları Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya başta olmak üzere darbecilerin ve yakınlarının müthiş bir servete sahip oldukları ortaya çıktı. Raporda, Evren'in damadının Şişli'deki rezidansı ve 41 bloktan oluşan sitesi dikkat çekerken MGK üyesi Nurettin Ersin'in oğlu Oktay Ersin'in oğlunun Bodrum'da 29 Blok, 169 bağımsız bölümden oluşan binaları olduğu vurgulandı.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen raporda MGK üyeleri ile bunların birinci derece yakınları, kardeşleri, torunları ve birinci derece kayın hısımlarının mal varlıklarına ilişkin 1997 başı ile 24 Eylül 2012 arasındaki miraslarının istatistikleri yer aldı. 1977 ile 2012 arasındaki miraslarının araştırılması istenmişti ancak MASAK'ın mahkemeye gönderdiği rapor 15 yıllık süreyi kapsıyor.

TAHSİN ŞAHİNKAYA’NIN DAMADINDA 90 DUBLEKS

Rapora göre, dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren'in damadı Erkan Gürvit'in Sarıyer'de 41 bloklu apartman ve arsası var. Gürvit'in ayrıca, Şişli Cumhuriyet Mahallesi'nde rezidansı bulunuyor. Evren'in bir diğer damadı Maksut Süleyman Göksu'nun, Ankara'nın Çankaya ilçesi Aziziye Mahallesi'nde 3 adet apartmanı var. Göksu'nun Aziziye Mahallesi'nde 1, Gölbaşı İlçesi İncek Mahallesi'nde 4, Antakya'da 17 adet arsası olduğu tespit edildi. Ayrıca Marmaris'te Göksu'ya ait 1 parsel büyüklüğünde arsasının olduğu aktarıldı.

Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü

Şahinkaya'nın damadı Mustafa Cemil Kartal'ın Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde bulunan arsası içinde 90 adet Dubleks bina ile 3 adet tek katlı işyeri ve kafeteryası olduğu belirtildi. Kocaeli Gebze'de içinde kereste fabrikası olan 1 parsel büyüklüğündeki tarlanın da Kartal'a ait olduğu kaydedildi. Şahinkaya'nın oğlu Serdar Şahinkaya'nın ise, Kadıköy'deki daireleri de 'Zühtüpaşa Mah. 101-566-193 paftada 6 Kat-12-920/21/20 şeklinde MASAK raporuna girdi.

169 DAİRELİK ORTAK APARTMAN

MGK üyelerinden Nurettin Ersin'in Ersin'in oğlu Oktay Ersin'in Ankara Çankaya'da apartmanı olduğu aktarılırken bu apartmanın kaç daireden oluştuğu belirtilmedi.

Oktay Ersin'in Bodrum'daki 29 blok, 169 bağımsız bölümden oluşan binalarının olması dikkat çekti. Oktay Ersin'in bu gayrimenkuller üzerinde kız kardeşi Yıldız Ülgenalp ile paylı mülkiyeti olduğu raporda yer aldı.

Ülgenalp'in ayrıca Ankara Çankaya'da bir apartmanı daha olduğu görüldü. Ersin'in gelini Gülten Jülide Ersin'in Ankara Çayyolu'nda 14 Bloktan oluşan apartmanının olduğu aktarıldı. Ersin'in eski gelinlerinden Şebnem Pirinççioğlu'nun İstanbul'un gözde semtlerinden Bebek'te 13 meskenli apartmanı da MASAK raporunda dikkat çeken başka bir ayrıntı oldu. Nurettin Ersin'in diğer eski gelini Ülker Talayer'in İstanbul Beyoğlu'nda 18 daireli iki apartmanının olduğu kaydedildi.

Bu arada Ersin'in eski gelini Pirinçiçioğlu'nun bir bankadaki beş ayrı hesabında 750 bin liranın üzerinde parasının olduğu kaydedildi. Şahinkaya'nın damadı Kartal'ın batan Toprakbank'ta 1998 yılındaki parası 37.400.000,00 TL. Şahinkaya'nın oğlu Serdar Şahinkaya'nın Toprakbank'takiparası 12.388.250,00 TL. Oktay Ersin'in batan Etibank'ta 1998 yılında 5.006.848.806 TL'si var. Batan bankalardaki paraların akıbetinin ne olduğuna da raporda değinilmedi

MERKEZ BANKASINDAKİ 140 TON ALTININ NEREYE KAYBOLDUĞU ANLAŞILDI!!!

Editör: TE Bilisim