Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, "MHP'nin yetkili ve sorumlu olduğu dönemde hesabını veremeyeceği hiçbir icraatı yoktur" dedi.

Çetin, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok'u ziyaretinde, parti teşkilatının durumu, mevcut belediye başkanlarının hizmetlerini yerinde görmek ve seçim çalışmalarını incelemek için bu tür gezileri düzenlediklerini belirtti.

MHP'nin çalışmalarından bahseden Çetin, burada basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "MHP'nin iktidar ortağı olduğu dönemi inceleteceğini" belirttiğini hatırlatan gazetecinin sorusu üzerine Çetin, şöyle konuştu:

"Genel Başkanımız Bahçeli, geçenlerde grup toplantısında sayın Başbakan'a çağrıda bulunmuştu, 'Hükümetsiniz, Meclis'te çoğunluktasınız. Elinizde ne kadar bilgi, belge var ise komisyon mu kuracaksınız, yargıya mı başvuracaksınız, hepsini yapın' çağrısı üzerine sanıyorum bu açıklamayı yapmak durumunda kaldı. MHP'nin yetkili ve sorumlu olduğu dönemde hesabını veremeyeceği hiçbir icraatı yoktur. 11 yıldır ülkede hem Meclis çoğunluğu, hem de devletin kurumlarının amiri konumunda olan bir hükümet var. Varsa 11 yıldır niçin bekledi- MHP'nin, Türk milleti nezdinde kabul görmesi ve mevcut hükümetin paniklemesi, yanlışlarının milletimiz tarafından görülmesi neticesinde başta Sayın Başbakan olmak üzere, kabinenin diğer üyeleri ve diğer yetkililer, peş peşe ipe sapa gelmez açıklamalar yapmaya başladılar."

Türk siyasetinde benzer durumların geçmişte yaşandığını öne süren Çetin,

"Milletimizin güvenini kaybeden, yaptığı hizmetlerle milletimizi ikna etmekte güçlük çeken bu iktidar, artık tehditle, iş adamını maliye tehdidiyle, siyasileri geçmişteki birtakım imalarla, toplumumuzun diğer kesimini de 'Bana oy vermezseniz başınıza neler gelir' sorusunu zihinlere yerleştirmekle iktidarını sürdürmeye çalışıyor. Başbakan'ın bu açıklaması da o çerçevede değerlendirilmesi gerekir" dedi.

-Çözüm süreci-

Şefkat Çetin, "çözüm süreci ve akil insanlar"a ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

"Akil insanlar diye isimlendirilen yapı, Türk milletini seven, Türk devletinin bekasını düşünen toplumumuzun her ferdi tarafından, devletimizin bekasını, vatan topraklarının bölünmezliğini, milletimizin birliğini, dirliğini savunan bütün milletimiz tarafından nasıl algılandıysa milliyetçi, ülkücü hareket tarafından da bu şekilde algılanmıştır. Akil insanlar örtüsü altında milletimizi aldatma ve kandırma operasyonunda konu mankeni olan, mayın tarlasına sürülen kişiler, daha önce hatırlarsınız, Türkiye'deki küresel güçlerin sosyal kargaşa programlarında aktif olarak yer almış kişilerdir. Yaşadığımız vatan coğrafyası, Osmanlı'nın bakiyesi toplum yapısının, bir arada yaşadığı coğrafyadır. 90 yıldır bu vatan toprakları üzerinde yaşayan insanlarımız, akraba millet olmuştur. Milletleşme sürecini tamamlamıştır, Türk milleti olmuştur."

Bütün devletlerin gıptayla baktığı, ibretle izlediği Anadolu coğrafyasında yaşayanların arasında kardeş kavgası çıkmadığını belirten Çetin, "Toplumsal bütünleşmesini tamamlamış, Türk milleti olmuş insanlarımızı, 90 yıl sonra, saçma sapan 36 etnik kimlik saçmalığı altında, birbirinin yüzüne bakamaz hale getirme operasyonuyla, akil insanlar diye isimlendirilen kişiler, bu işin uygulayıcıları olarak ortaya çıkmıştır. Bu işin figüranlarından birisi 30 yıldır kundaktaki çocuklarımızı katleden, güvenlik mensuplarımızı şehit eden terör örgütünün ele başı cani Abdullah Öcalan'dır" diye konuştu.

"Cani örgütle mücadele eden kuvvetlerimizin mensupları da ne garip bir sonuç ki bugün Genelkurmay Başkanlığı yapmış değerli bir mensubumuz, 'çete reisi olmak'tan cezaevindedir" diyen Çetin, şöyle devam etti:

"Çetenin reisi, hükümet yetkilileri tarafından, 'Ülke nasıl bölünür, bölünmüş bir ülkenin anayasası nasıl olur' diye görüşme masasında muhatap alınmıştır. Böyle bir süreçte toplumun uyanışını sindirmek için saçma sapan bir model ortaya atılmıştır. Akil insanlar diye ifade edilen, Türk milletini aldatma, kandırma ve uyuşturma operasyonunda kullanılmak üzere piyasaya sürülen fertlerin milletimiz tarafından tanımlaması budur."

-"Balıkesir Büyükşehir Belediyesi başkan adayımız İsmail Ok'tur"-

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi başkanlığı adaylığı için de değerlendirmesi sorulan Çetin, şunları kaydetti:

"Genel merkez olarak, İsmail Ok da dahil olmak üzere, tüm belediye başkanlarımızla Antalya'da bir belediye başkanları toplantısı yaptık. Bu toplantı neticesinde hareketimizin lideri, toplantının genel değerlendirme bölümünde, milliyetçi ülkücü hareketi belediye başkanları olarak yüzümüzü ağartan belediye başkanlarımızı, özellikle büyükşehir konumundaki belediyelerin başkanlarına, en ücra köydeki vatandaşa ulaşacak çalışmayı bir an önce başlatması talimatını vermiştir. Bizlerde, MHP Genel Merkezi'nde, Balıkesir Belediye Başkanımızla ilgili ölçü, milletimizin memnuniyetidir. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi başkan adayımız İsmail Ok'tur. Bunu net bir şekilde söylüyorum." - BALIKESİR

Editör: TE Bilisim