BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
TARTIŞILAN MHP İTTİFAKLARI
VE ÜLKÜDAŞLIK HUKUKU!

MHP ve Ülkücüler,  Başbuğ Türkeş yönetiminde 1980 öncesi MSP/AP ile koalisyon kurdu.1980 sonrası DYP/SHP koalisyonuna karşılıksız destek verdi. 1991'de MÇP/RP/IDP İttifakı kuruldu; o zaman bu destek eleştirildi ama gerçek sonradan anlaşıldı ki MHP çok doğru yapmış.

1999 seçimleri sonunda DSP/ANAP İle koalisyon kurdu. CHP ile Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Cumhurbaşkanı çatı adayı yaptı. AKP ile Sayın Erdoğan'ı 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı adayı gösterdi... Bu ittifaklar ve siyasi kararlar çok tartışıldı. Bazen tartışma adabının sınırları zorlandı.

Fakat bir gerçek var ki; Ülkücü-Milliyetçi hareket, bu ittifak ve koalisyonların çok üzerindedir. Koalisyonların ortak adaylarının üzerinde Türk'ün varlık ve beka adresidir.

Ülkücüler bu siyasi kararları aşan kardeşlik ötesi Ülküdaşlık hukukunu korumak zorundadır. Zira bu şehitlere borcumuzdur.

Tarih hükmünü verecek; dahası mahşer var...

Sevdası ilke Ülkü ve Ülke olanlara selam olsun!

Sabri Şenel




Editör: TE Bilisim