MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ne soru önergesi verdi.

 

Yönter, Başbakan Binali Yıldırım'ın 10 Haziran 2016 tarihinde Van'da yapmış olduğu konuşmada " Belediyeye 400 trilyon para geliyor, ne hizmet geliyor Van'a, soruyorum size? Nereye gitti bu 400 trilyon? Nereye gittiğini biliyorsunuz. Burunlarından fitil fitil getireceğiz. Hiç ama hiç, asla ve asla müsamaha etmeyeceğiz. " açıklamaları kapsamında Meclis Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi.

 

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter soru önergesinde, " Genel Bütçe'den Van Büyükşehir Belediyesi'ne aktarıldığı anlaşılan 400 trilyon para nereye harcanmıştır?

İçişleri Bakanlığı tarafından konu hakkında görevlendirilen Mülkiye müfettişi var mıdır? Bu konuda Van Büyükşehir Belediyesi'nde başlatılan bir soruşturma mevcut mudur? 

 

Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..

2013-2015 yılları arasında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki HDP'li belediyelere; Genel Bütçe, İller Bankası, BELDES ve SUKAP projeleri kapsamında aktarılan parasal kaynak ne kadardır?

 

HDP'li Belediyeler devletten aldığı parasal kaynakları belediye hizmetlerinde kullanmak yerine PKK terör örgütüne mi aktarmaktadır? 

Bu konuda PKK terör örgütüne mali kaynak aktardığı tespit edilen belediyeler var mıdır? Varsa hangileridir? " diye sordu.

 

Yönter soru önergesine şu şekilde devam etti; " HDP'li belediyeler hakkında PKK terör örgütüne yardım ettiği tespit edilen belediye başkanları ve görevlileri hakkında 4483 sayılı kanun kapsamında başlatılan veya sürdürülen adli soruşturma ve kovuşturma var mıdır? Bu kapsamda açığa alınan, tutuklanan veya hüküm giyen belediye başkanı veya görevlileri mevcut mudur?

 

2013-2015 yılları arasında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki HDP'li belediyelere Genel Bütçe, İller Bankası, BELDES ve SUKAP projeleri kapsamında aktarılan parasal kaynakların PKK terör örgütüne aktarıldığı bilinmekte midir?

 

Biliniyorsa bunu önlemeye yönelik hükümetler, bakanlar, valiler, kaymakamlar ve diğer devlet görevlileri gereken tedbirleri neden almamışlardır? 

 

2013-2015 yılları arasında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki HDP'li belediyelere Genel Bütçe, İller Bankası, BELDES ve SUKAP projeleri kapsamındaki HDP'li belediye gelirlerinin PKK terör örgütüne aktarılması sonucu terörün finansmanını devletin sağlamasına ve bölgede yüzlerce şehidin verilmesine sebebiyet verilmemiş midir?dedi.

Editör: TE Bilisim