Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk Gümüşhane ekibiyle 30 saat sonra gelen mutluluk
 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 11. Olağan Büyük Kurultayı "Bizimle Yürü Türkiye" sloganıyla Ankara'da başladı. Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin 'İki bayram bir arada olsun' teklifi ile 21 Mart Nevruz gününe denk getirilen kurultay, Arena Spor Salonu'nda şenlik havasında gerçekleştiriliyor.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin saat 11.00 itibariyle salona girmesiyle büyük bir coşku yaşandı. "Bahçeli Nevruz ateşini yakmaya geliyor" anonsuyla birlikte salonda sloganlar atıldı.

BAHÇELİ KONGRENİN İKİ HEDEFİNİ AÇIKLADI

MHP Lideri Devlet Bahçeli, konuşmasının hemen başında Kongre'nin hedefini de iki kelime ile ortaya koydu; "kucaklaşma" ve "kararlılık gösterme..." MHP Lideri "kucaklaşmak ve kararlılığımızı göstermek için buradayız" dedi.

Ankara'dan "ebedi Başkent" olarak bahseden Bahçeli, Kongre'nin Nevruz günü yapılmasını ise, "Türkiye'nin kurtuluşu için bağımsızlık ateşi yakanlar buradadır. Yeni bir günde, yeni diriliş destanı yazmak için beraberiz. Türk'ün bahar bayramında yeniden doğuş, yeniden milli doğruluş amacıyla biriz ve birlikteyiz." dedi.

Bahçeli'nin kurultay konuşmasından satır başları şöyle:




"Türklük ve Türkiye sevdası ile kavrulan değerli dava arkadaşlarım. Sevgili bozkurtlarım, asenalarım. Yeni bir günde yeni bir diriliş destanı yazmak yükselen Türkiye'nin ülküsü ile yeni ümitlerle coşmak için beraberiz. Türk'ün bahar bayramında yeniden doğuş, yeniden milli doğruluş amacıyla biriz, birlikteyiz. Bugün Nevruz'un güzelliklerin merkezi olmasını diliyorum. Kucaklaşmak ve kararlılığımızı göstermek için buradayız. Türkiye'nin gözü kulağı bu salondadır. Türklüğün kalbi bu salonda atmaktadır. Türk islam alemi bu salondan duyurulacak umut dolu mesajları bekliyor.

"TÜRKİYE'NİN KURTULUŞU İÇİN BAĞIMSIZLIK ATEŞİNİ YAKANLAR BURADA"

Yurdumun her köşesinden koşup gelen kutlu yürekler Ankara'ya dolup taşmıştır. Her birinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 11. Olağan Büyük Kurultayımızı şereflendiren her kardeşimi özlemle bağrıma basıyorum. Türkiye'nin kurtuluşu için bağımsızlık ateşi yakanlar buradadır. Kilim oldunuz, gönüllere dokundunuz. Sevda oldunuz dilden dile dolandınız, şiir oldunuz mısralarda dolandınız, bayrak oldunuz semalarda dalgalandınız tarih oldunuz yer küreye iz bıraktınız. Hoş geldiniz.

Sizler yenilgiyi reddeden asaletsiniz. Biliyorum vatanı ablukaya alan insan suretlerine tahammülsüzsünüz. Biliniz ki Türkiye'nin geleceği sizlere bağlıdır.

Görüyorum ki kalplere kızgın hançer gibi saplanan AKP'li yılları silmek için hazırsınız. Biliniz ki Türkiye'nin geleceği sizlere bağlıdır.

''17-25 ARALIK RUMUZLU ŞAHIS, SARAY SÜSÜ BAŞBAKAN"

Bugün MHP'nin Türk milletini ekonomik sıkıntıların cenderesinden kurtarmak için iktidara yürüdüğünü ilan ediyoruz. Hırsızlık ve yolsuzluk yapanlardan hesap sorulacağını tarihe not düşüyoruz. Sesimiz İmralı'da ve Kandil'de yankılanacak, bölücü hainlerin kabusu olacaktır, kaçak ve karanlık sarayında diktatörlük hesapları yapan 17-25 rumuzlu şahsın uykularını kaçıracaktır. Seslerimiz, saray süsü Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun korkulu rüyası olacaktır.

''BİZİM YOLUMUZDA HARAM YOKTUR''

Türk milleti buradan çıkacak sesi beklemektedir, bu ses yoksulların, kimsesizlerin ve mazlumların ümit kapısı olacaktır. Bizim yolumuz bellidir, bu yolda haram yoktur, yetim hakkına el uzatmak yoktur. Al bayrağımıza ihanet yoktur, bölücü hainlerle yol arkadaşlığı yoktur. Yolumuz nurlu yürüşümüz kararlıdır. Bu itibarla diyorum ki Bizimle Yürü Türkiye...

''BİZE GÖRE VATAN NAMUS, ERDOĞAN'A GÖRE SIRADAN BİR TOPRAKTIR''

Süleyman Şah Saygı Karakolu'nu havaya uçurup korkakça kaçanların Çanakkale Savaşları'ndan bahsetmesi yüzsüzlüğün zirvesidir. Bunlar Milli Mücadele yıllarında yaşalardır işgalcilere bin takla atarlardı zira bunlar da milli namus yoktur.

''VATAN ONLAR İÇİN KUPON ARAZİ BİZİM İÇİN KUTSALDIR''

Vatan onlar için kupon arazi bizim için kutsaldır. Erdoğan'a göre vatan sıradan toprak parçasıdır. Bize göre ise vatan namustur. Vatanın tapusu şehitlerimize zimmetlidir.

"BİZİMLE YÜRÜ TÜRKİYE"

Al bayrağımıza ihanet yoktur, bölücü hainlerle yol arkadaşlığı yoktur. Türkiye'yi parçalamak için İmralı canisiyle iş yapmak yoktur. Yolumuz nurlu, yönümüz uğurlu, yürüyüşümüz kararlıdır. Bu nedenle diyorum ki bizimle yürü Türkiye...

' 'AKP'NİN İKTİDARINDA MİLLİ KÜLTÜRÜMÜZ AĞIR DARBE ALDI''

AKP'nin iktidarın milli kültürümüz ağır darbe aldı. Nevruz'un kimlerin elinde heba edildiği ortadadır. Türk milleti Nevruz günü Ergenekon'dan çıkmıştır.''

Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı kurultaydan dakika dakika gelişmeler....

MHP'nin 11. Olağan Büyük Kurultayı'na katılan partililer, Ankara Spor Salonu'ndaki yerini aldı. Kurultay için hazırlanan salonda Türk bayrağı ve 3 hilalli parti bayrağının yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk ile Alparslan Türkeş'in posterleri yer aldı.

MHP'nin 11. Olağan Büyük Kurultayı'na ilgi büyük. Yaklaşık 12 bin kişilik Ankara Arena Spor Salonu erken saatlerde dolarken, binlerce kişi de dışarıda birikti. Salondan sık sık "Sevgili misafirlerimiz, kıymetli gönüldaşlarımız lütfen kapılara yüklenmeyelim. Emniyet görevlilerimize yardım edelim" anonsları yapılıyor.

SALON ERKEN SAATLERDE HINCA HINÇ DOLDU

Türkiye'nin dört bir tarafından yüzlerce otobüsle gelen partililer için spor salonu girişinde yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Polisin önceki parti kongrelerinden farklı olarak kongre salonuna gelen yolları kapattığı, az sayıda girişten izin verdiği görüldü. Bu nedenle vatandaşlar salona girebilmek için yürümek zorunda kaldı.

BAHÇELİ, COŞKUYLA KARŞILANDI

MHP lideri Devlet Bahçeli de saat 11:00'da büyük bir coşkuyla kurultay salonuna geldi. Alkış ve sloganlarla karşılanan Bahçeli salondaki yerini aldı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte kurultay resmen başladı.

SIK SIK TEKRARLANAN SLOGAN

"Bizimle yürü Türkiye" çağrısı ile düzenlenen Kurultay için salona Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin fotoğrafının da bulunduğu "Yasaklara karşı bizimle yürü Türkiye", "Tavizlere ve tahriklere karşı bizimle yürü Türkiye", "Bin yıllık kardeşliği bozmak isteyenlere karşı bizimle yürü Türkiye", "Haksızlığa ve adaletsizliğe karşı bizimle yürü Türkiye", "Hainlere karşı bizimle yürü Türkiye", "Çözülmeye ve yıkıma karşı bizimle yürü Türkiye" ve "Yolsuzluğa ve yoksulluğa karşı bizimle yürü Türkiye" yazılı pankartlar asıldı.


MHP'NİN SEÇİM ŞARKISI İLK KEZ SÖYLENDİ

Kurultay çalışmalarına geçilmeden önce bir konser veren sanatçı Atilla Yılmaz, MHP'nin genel seçimlerde yürüteceği kampanya için bestelenen ve ilk kez seslendirilen "Bizimle Yürü Türkiye" şarkısının yanı sıra Mehter Marşı'nı da söyledi.

Editör: TE Bilisim