Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da! Seçim tarihi açıklandı, gözler YSK'da!
 Anayasa Mahkemesi’nin seçme ve seçilme haklarından mahrum edildikleri yönünde kararının Resmi Gazete’de yayınlanması ardından, avukatlarının bugün tahliye talebini değerlendiren Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, BDP Milletvekilleri Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan’ın tahliye edilmesine oy birliği ile karar verdi. 
Mahkemenin kararını İnternethaber'e değerlendiren MHP Bileceik milletvekili Bahattin Şaker, Engin Alan'ın durumu da değerlendirdi.

GENELKURMAY DA İTİRAZINI YAPTI

"Anayasa Mahkemesi'nin kararı var ortada. Son sözü söyleyecek yer orası, biz hukuka saygılıyız. Benim kendime göre düşüncelerim var ama Anayasa Mahkemesi bu kararı verdikten sonra üstüne söylenecek bir söz yok, en üst mahkeme bu. 

"Biliyorsunuz Genel Kurmay da itirazını yaptı, biz mahkemelerin yeniden görülmesini istiyoruz. Türkiye'de terör suçundan içeri girenle, öteki taraftan bu memleketi kurtarmak için içeri girenin aynı yerde gözükmesi yanlış."

ÜLKEDE GÜVEN SORUNU VAR

"Türkiye'de ortalık karıştı biliyorsunuz. Birçok insan Ergenekon ve Balyoz davalarının yeniden görülmesini istiyor. Türkiye'de bir güven sorunu var. Seçime doğru bunları neden yaşıyoruz ben de merak ediyorum."

TERÖRDEN YATANLAR DIŞARDA, MEMLEKET İÇİN SAVAŞANLAR İÇERDE

"MHP tabanı da bu duruma tepkili. Terörden dolayı içeri giren, bu memleketi yıkmaya çalışan adamlar dışarda, bu memleketin bölünmemesi için uğraşan, savaşan, canını, her şeyini ortaya koyanlar içeride. Bu memleketin Genelkurmay Başkanı terörden içerde böyle bir şey olabilir mi?
Bunlardan biri de bizim milletvekilimiz Engin Alan. Halkın oylarıyla seçilmiş ama içeride, kabul edilebilir bir durum değil.
Editör: TE Bilisim