Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
 Milliyetçi Hareket Partisi   “Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın iddialarına ilişkin”cevap verdi

 Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri  Bursa Milletvekili  İsmet Büyükataman “Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın iddialarına  cevap verdi.

Açlık, yoksulluk ve vahşi saldırılarla boğuşmakta ve can çekişmekte olan Irak Türkmenlerine Milliyetçi Hareket, Türk’ün yardım elini uzatmış, iktidarın tüm engelleme ve karartma çalışmalarına rağmen yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır.

İçişleri Bakanlığının, siyasi partilerin ayni ve nakdi yardım toplamasını engelleyen genelgeleri nedeniyle Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde ve himayelerinde başlatılan Türkmeneline yardım kampanyası Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfının koordinatörlüğünde yürütülmüştür.

Sahip olduğumuz devlet terbiyesi gereği Sayın Genel Başkanımızın Türkmeneline yardım kampanyasını duyurmasının ardından devletin yetkili mercileriyle tarafımızdan görüşmeler yürütülmüş, AFAD’dan yardımların Habur sınır kapısına getirildiği takdirde sınır ötesine taşınması ve dağıtılması hususunda gereğinin yapılacağı sözü alınmıştır. Ancak AFAD siyasi saiklerle olsa gerek verdiği sözü tutmamıştır. Ülkü Ocakları mensubu arkadaşlarımız her tehlikeyi göze alarak sınırı geçmiş ve Türkmeneline yardımları ulaştırmıştır. Büyük Türk milleti soydaşlarının dramına, bir dilim ekmeğe hasret çeken muhtaçlıklarına sessiz kalmamıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi ve Milliyetçi-Ülkücü kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere aziz Türk milleti Türkmenlerin çığlığına, sızısına, yardım ve destek isteyen nidasına duyarsızlık göstermemiştir.

Yıkım koordinatörü Beşir Atalay iktidarın çıkardığı tüm zorluklara rağmen yerine ulaşan yardımların millet vicdanında karşılık bulması, aziz milletimizin Türkmen kardeşlerimize sahip çıkmasının verdiği endişe ve suçüstü yakalanmanın telaşı ile kamera karşısına geçmiştir. Sayın Genel Başkanımızın ilgili kurum ve kuruluşları eleştirdiğini, şahsımın ise teşekkür ettiğini iddia etmiştir. Sayın Atalay’ın bu iddiası gerçek dışıdır ve hedef saptırma gayretinden başka bir şey değildir.

Sözde çözüm sürecine ilişkin, “BDP’lilerin Kandil’le görüşmesi üzerinden süreç devam ediyor. Öcalan’ın da önemli bir rolü var.” diyen birinin Türk’e dair, Türk’ü hatırlatan ve içinde Türk ifadesi barındıran her şeye nasıl bir düşmanlık hissi beslediği herkesin malumudur.

Kırım dertlidir, Doğu Türkistan kahırlıdır, Balkanlar gergindir, Türkmeneli ise acı, kayıp ve gözyaşı içindedir. Ancak görülmektedir ki bütün bunlar AKP’nin derdi değildir.
AKP kadroları her ne hikmetse dökülen Türkmen kanından, alınan Türkmen canından rahatsız değildir. Çünkü AKP Türk ve Türkmen hasmıdır. Çünkü AKP Türk ve Türkmen muhalifidir.

AKP iktidarının kavgası doğrudan Türk milletiyledir. Türk milli onuru, Türk istikbal ve istiklalidir. Türk milletinin muazzam müktesebatıdır.

Günlerdir Türkmeneli’ndeki katliamları gündeme getirdik. Günlerdir soydaşlarımızı sistematik halde yok eden IŞİD terörüne kamuoyunun dikkatini çektik.
Ne var ki, AKP sanki Irak Türkmenleri yokmuş gibi davranmış, sanki Türkmenler soykırımla yüz yüze değilmiş gibi tutum takınmıştır. Türkmeneli’ne, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen yardım kampanyasına her türlü engeli çıkarmıştır. Türkmeneli milli dava değil midir? Türkmenler milletimizin öz be öz kardeşi değil midir?

Editör: TE Bilisim