YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi YSK resmen ilan etti: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Bütün gelişmeler PKK'nın gerçekte her şeyini borçlu olduğu silahı bırakmak gibi bir niyeti olmadığını göstermektedir" dedi.
Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, PKK'ya yapılan silah bırakma çağrısıyla ilgili, "Hükümetin ve PKK'nın uzantılarının Dolmabahçe'de Türk milletine karşı verdikleri fotoğraf kabul edilemez, utanç verici ve aşağılayıcıdır" ifadesini kullandı.

Bu toplantının devletin "Öcalan'ı muhatap almasının da ötesine geçtiğini" öne süren Yeniçeri, "Toplantı, PKK ve Öcalan'ı meşrulaştırıcı resmi bir hükümet tavrı olarak ortaya çıkmıştır" diye konuştu. Yeniçeri, şunları kaydetti:

"PKK çekilme, AKP hükümetinin ise PKK'nın taleplerini yerine getirme konusunda birbirlerine karşı taahhüt altına girdiklerini yaşanan olaylar kanıtlıyor. Bu süreç PKK'yı kırsaldan kente indiren, alenen yargı yapan, yol kesen, vali atayan, özerklik ilan eden bir otorite haline getirirken, devleti köşeye sıkıştırmıştır. AKP ve PKK'nın çözüm süreci bölgede devleti küçültürken PKK'yı da büyütmüştür. 6-7 Ekim olayları da PKK'nın çözüm sürecinden yararlanarak ülke genelinde sokakları nasıl mobilize etme yeteneğine kavuştuğunu ortaya koymuştur.

Öcalan'ın dayattığı 10 madde, devlet içinde devlet, anayasa üstünde anayasa, millet içinde millet inşa etmeyi öngörüyor. Demokratik cumhuriyet, ortak vatan, milletin demokratik ölçütlerle tanımlanması, yasal ve anayasal güvence gibi masum görünen kavramlar, bölücülüğün anayasal, ideolojik ve kültürel teminat altına alınmasını sağlayacaktır. Bu kavramların hepsi netameli, bozguncu ve kirli amaçlar yüklüdür. 

Bütün gelişmeler PKK'nın gerçekte her şeyini borçlu olduğu silahı bırakmak gibi bir niyeti olmadığını göstermektedir. Öcalan'ın silah bırakma temelli toplantı çağrısı AKP'nin seçim gemisinin yelkenlerini şişirmekten başka bir işe yaramayacaktır. AKP iktidarı seçim ve çözüm sürecini bir kazaya kurban gitmeden atlatmak amacındadır."

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın "Hükümetin İç Güvenlik Paketi'nden geri adım atacağını" söylediğini aktaran Yeniçeri, "Bu durum, yasası, anayasası, devleti ve iktidarıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin Öcalan'ın rehinesi haline geldiğinin kanıtıdır" görüşünü savundu.

Haberler.com

Editör: TE Bilisim