Referandumda az bir farkla "Evet" çıkmasında Güneydoğu'daki çalışmalarıyla büyük rol oynadığı öne sürülen  Hüda-Par'a hem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hem de Başbakan Binali Yıldırım teşekkür etti.

Erdoğan ve Yıldırım’ın teşekkür ettiği Hüda Par’ın parti programında, üniter yapı yerine özerlik talep ediliyor, anayasadaki değiştirilemez ilk dört maddenin değiştirilmesi benimseniyor.

Ülkücülere yakınlığıyla bilinen Yeni Çağ gazetesinin haberine göre, AKP, MHP, BBP ile saf tutan ve Erdoğan ile Yıldırım'ın teşekkür ettiği Hüda Par'ın Parti Programı'nda öne çıkan hükümler şunlar:

*Yeni anayasanın değiştirilemez nitelikte hiçbir maddesi olmamalıdır.

*Askerlik hizmeti zorunlu olmaktan çıkarılmalıdır. Vicdani red hakkı, insani temel bir hak olarak tanınmalıdır.

* Türklük dayatmalarına tepki olarak vuku bulan Şeyh Said Kıyamı, Dersim ve Ağrı Ayaklanmaları büyük bir şiddetle ve katliamlarla bastırılmış, bunlar ve Zilan'daki katliamlarla beraber yüz binlercesi öldürülmüş, yaralanmış ve çok daha fazlası da aç ve çıplak bir halde batıya sürgün edilmişlerdir. Bu dönemde yapılan zulüm ve vahşet akıl almaz boyutlara ulaşmıştır. Normalleşmenin gerçekleşmesi ve toplumsal barışın tesisi için; Öncelikle bugüne kadar yapılan zulümlerden dolayı devlet adına özür dilenmeli ve mağdurlara tazminat ödenmelidir.

BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...

*Türkiye Cumhuriyeti devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesin Türk olduğu nitelemesinden vazgeçilerek Kürtlerin varlığı anayasal olarak tanınmalı, Türkler ve Kürtler, ülkenin asli kurucu halkları olarak kabul edilmelidir.

(Kaynak: Yeniçağ, ODA TV)

Editör: TE Bilisim