BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
Terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'la görüşen 2'nci ve 3'üncü BDP heyetinde de yer alan İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İmralı'daki görüşmeyle ilgili kamuoyuna yansımayan bir ayrıntıyı paylaştı. Önder'in belirttiğine göre Öcalan, ABD'de yaşayan Fethullah Gülen'e selam gönderdi.


Hürriyet'te yer alan habere göre Önder, Öcalan'ın "Sayın Öcalan, Fethullah Gülen'e selamlarını gönderdi. Fethullah Gülen'in 'Sulhta hayır vardır' yaklaşımı benim de yaklaşımımdır. 'Bütün Ortadoğu'daki demokratik bir siyaset ve barış için birlikte çalışabiliriz, Muhterem Fethullah Gülen'e selamlarımı söyleyin. Onu en iyi ben anlarım" dediğini belirtti.

GÜLEN NE DEMİŞTİ?

Fethullah Gülen, Öcalan ile PKK'nın silah bırakması hedefiyle yürütülen yeni müzakere sürecinin kamuoyuna yansımasının hemen ardından ocak ayının ilk günlerinde kamuoyuna "Sulhta hayır vardır" başlığıyla duyurulan bir değerlendirme yapmıştı.

Editör: TE Bilisim