Terörist başı Abdullah Öcalan, kendisiyle pazarlığa oturan AKP’den istekleri bitmiyor ve yine 3 istekte bulundu. Bunlar sırasıyla;

1- Beni evlendirin

BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...

2- İmralı’dan ayrılmayayım

3- ‘İmralı’ya geliş gidişlerde kolaylık sağlansın, benimle görüşmek isteyene zorluk çıkarılmasındı…

Öcalan’ın ilk isteği olan ‘beni evlendirin’ in altında, hükümlülerin eşleriyle cezaevinde özel görüşmelerini sağlayacak yasa değişikliği yatıyordu. Yani Öcalan yapılacak değişiklikten sonra eşiyle İmralı’da birlikte olmayı istiyordu. İşte bu konuda Öcalan’ın dileğini gerçekleştirecek ilk adım atıldı.

Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’daki değişiklik TBMM’de kabul edildi. Değişik anadilde savunma hakkının yanı sıra bir çok yeniliği içeriyor. Uygulamayla evli olan hükümlülerin 3 ayda bir eşleriyle görüşebilmesinin önü açıldı. Bu görüşme; duruma göre 3 saatten 24 saate kadar olabilecek. Tasarıyla ayrıca açık ceza infaz kurumlarında yılda 3 kez kullandırılan ev izni yılda 4 keze çıkarıldı.

Terör örgütüne yakın haber kaynaklarına göre; yeni düzenleme sonrasında Apo’nun evlilik isteğinin de yakın zamanda gerçekleşeceği düşünülüyor.

Editör: TE Bilisim