Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..
 Sözde çözüm sürecinden sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın önceki gün “İmralı’dan sonra Kandil’le de direkt görüşmeyi arzuluyorum” demesinin üstünden 8 saat geçmeden yüreğimiz yandı. Van’ın Saray İlçesi Türkiye-İran sınır hattında kaçakçılıkla mücadele faaliyeti kapsamında devriye görevi yapan Yamanyurt Hudut Karakol Komutanlığına bağlı askeri time, gece saatlerinde bir grup terör örgütü PKK üyesince pusu kuruldu. Teröristlerin uzun namlulu silahlarla açtığı ateşte Teğmen Emre As (23) şehit oldu, 1 er yaralandı. 
“Oğlum gururumdun” 

Şehit Teğmenin Emre As’ın (23) Tokat’ın Zile ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu ve 20 gün önce göreve başladığı öğrenildi. Öte yandan şehit As’ın Tokat’ın Zile ilçesindeki baba evine ateş düştü. Emre As’ın Ali Kadı Mahallesi’ndeki baba evini ziyaret eden Zile Kaymakamı Nuri Özder, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hüseyin Direk ve Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, baba Ömer As’a başsağlığı diledi. Ömer As, “Vatan sağ olsun. 2-3 gün önce telefonda görüştük. Bayramın 3. günü gitti. Annesi ile görüşmüş, ‘daha sonra ararım’ demiş. Komutanlar haber verdi. Başka türlü öğrenemem. 3. çocuğumdu. Bekardı” diye konuştu. Oğlunun fotoğrafına sarılan anne Melahat As ise “Oğlum, gururumdun” diyerek gözyaşı döktü. Şehidin evine ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. 

Özel’den başsağlığı
Öte yandan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, şehit edilen Piyade Teğmen Emre As ve kaza kurşunuyla kendisini vuran Jandarma Uzman Çavuş Uğur İnal için ayrı ayrı başsağlığı mesajı yayınladı. Özel, “Kahraman personelimize şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim” dedi. 


Kalbi çalıştırıldı kurtarılamadı

Genelkurmay Başkanlığı, Van’ın Saray İlçesi’nde PKK’lı teröristlerce pusu kurularak şehit edilen Piyade Teğmen Emre As’ın duran kalbinin yapılan ilk sağlık müdahalesi sırasında önce çalıştırıldığını ancak Teğmen’in bütün müdahalelere karşın kurtarılamadığını bildirdi. Şehit Teğmen, Diyarbakır’da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla memleketi Zile’ye gönderildi. Şehidin babası Ömer As, oğlunun fotoğrafıyla gururla poz verdi.

Editör: TE Bilisim