Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..
 Adana'da izinsiz gösteri yapan PKK yandaşları, molotof kokteyl atarak polis aracını yaktı.
Adana'nın Merkez Seyhan İlçesi Hürriyet Mahallesi'nin farklı bölgelerinde grup grup izinsiz gösteri yapan örgüt yandaşları, taş, molotof kokteyli ve havai fişeklerle polise saldırdı.

TOMA ve zırhlı araçlarla müdahalede bulunan polis ekipleri, gaz bombalarıyla kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

Müdahaleden kaçan bir grup, Güney Kuşak Bulvarı ve Saydam Caddesi'nin kesiştiği noktada trafik uygulamasında bulunan polis aracına saldırdı.

TANKERLERİ YAKIP KARAKOLA SALDIRMIŞLARDI

2 gün önce de Ağrı'nın Diyadin ilçesinde bulunan jandarma karakoluna akşam saatlerinde uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiş ve. saldırıda 2 asker yaralanmıştı.

Ayrıca yine aynı gün Varto - Karlıova yolunu 24 saattir kapalı tutan PKK sempatizanları güvenlik güçleri ile çatıştı. Akşam saatlerinde göstericilere polis desteği ile müdahale eden jandarma ekipleri, yaklaşık 5 saat boyunca eylemcilerle mücadele etti. Güvenlik güçleri, örgüt yandaşlarını biber gazı bombaları ile uzaklaştırmaya çalışırken, eylemciler de taşla yanıt verdi. Çatışma sonrasında, örgüt yandaşları, barikat kurdukları yolda duran akaryakıt tankerini ateşe verdi. Tanker kısa süre sonra büyük bir gürültü ile patladı. Tanker yangınının ardından güvenlik güçleri yeniden konuşlanmak için bölgeden geri çekildi. Öte yandan yolun kapatıldığı yerde çok sayıda kamyon, eylemciler tarafından barikat olarak tutuluyor.

Bu arada güvenlik güçlerinin; yolu ulaşıma kapatan ve tankeri yakarak patlatan örgüt sempatizanları arasında 25'e yakın PKK militanını tespit ettiği de öğrenildi.

DHA

Editör: TE Bilisim