Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
Terör örgütü PKK’nın Avrupa sorumluları olduğu gerekçesiyle “Asya” kod adlı Canan Kurtyılmaz, Hacı Karakoyun ile Rıza Altun hakkında “silahlı terör örgütü kurma veya yönetme”, “terör örgütü propagandası yapma”, “silahlı terör örgütüne üye olma” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarından 24 yıldan 55 yıla kadar hapis istemi ve mal varlıklarının dondurulması talebiyle dava açıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede PKK/KCK silahlı terör örgütünün, Türkiye Cumhuriyeti’nin Doğu ve Güneydoğu bölgeleri, Suriye, İran ve Irak’ı içine alacak şekilde Kürt devleti kurma amacı doğrultusunda hareket ettiği ve terör örgütü olarak kabul edildiği anlatıldı.

Terör örgütünün elebaşı olan Abdullah Öcalan’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildiği ancak örgütün faaliyetlerine devam ettiği bilgilerine yer verildi.

Şüphelilerin Fransa’da PKK terör örgütü adına faaliyette bulundukları, para topladıkları, örgüt adına elde edilen paraları aklamaya çalıştıkları ifade edildi.

Şüphelilerden Hacı Karakoyun’un bölücü örgütün yurt dışındaki legal faaliyet gösteren Mantoist Kürt Kültür Merkezi’nin başkanıyla Uluslararası Kürt İşverenler Birliği yönetici kurulu üyesi olduğu ifade edilen iddianamede, Karakoyun’un veznedarlıkla uğraştığı, bu derneğin amacının Avrupa’da Kürt sermayesini PKK’ya yönlendirmek olduğu kaydedildi.

İddianamede, şüphelilerden Rıza Altun’un PKK’nın kuruluşundan itibaren örgüt lideri Abdullah Öcalan’ın yanında bulunan bir militan olduğu, örgütte siyasi ve askeri sorumluluklar üstlendiği, Öcalan’ın tutuklanmasından sonra örgüt lideri olarak düşünüldüğü ifade edildi.

İddianamede, Altun’un 2000’de bir suikast girişiminden sonra PKK sorumlusu olarak Avrupa’ya gönderildiği, siyasi mülteci talebinin reddedilmesi üzerine Fransa’ya yerleştiği bilgisine yer verildi. 
Editör: TE Bilisim