Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir! Türkler kakafoniyi sona erdirmelidir!
 Terör örgütü PYD’nin Türkiye’den giden iş makineleriyle hendek kazdığı ve eski Suriye karakollarını sağlamlaştırarak sözde Kürdistan’ın hudut emniyet teşkilatını oluşturmaya çalıştığı ileri sürüldü.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre PYD’nin bu çalışmaları sınır kapısından yardım malzemesi adı altında geçen çimento ve demir gibi inşaat malzemeleriyle yaptığı iddia edildi.

17 Eylül 2014 Çarşamba gününe kadar kapalı olan Mürşitpınar geçici gümrük kapısı, IŞİD’in Ayn el-Arap’a saldırması sonucu insani yardım taşınması amacıyla AKP hükümetinin talimatıyla açıldı. Türkiye’nin dört bir tarafından getirilen yardım malzemelerinin sınır kapısından Suriye tarafına geçirildiği belirtildi.

Yine yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre kamyonların içerisinde bu malzemelerin yanı sıra çimento ve demir bulunduğu öğrenildi.

29 Ekim 2014 Çarşamba gecesi Türkiye’den Ayn el-Arap’a geçen peşmergelere de Mürşitpınar geçici gümrük kapısının sürekli açık tutulduğu ve ne istenirse karşılanması talimatı verildiği iddia edildi.
Editör: TE Bilisim