Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Hatay Valisi Celalettin Lekesiz Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen saldırıya ilişkin ortak bir basın toplantısı düzenleyerek Reyhanlı'daki son durumu aktardı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılarla ilgili, ''Şu ana kadar saldırıyla irtibatlı 9 kişi gözaltına alındı, itirafları da var'' dedi.

Patlamada 46 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, şunları söyledi:

''Cumartesi günü meydanın yoğun olduğu bir vakit. Maalesef Reyhanlı'da çok sayıda vatandaşımız bundan etkilendi. Şu ana kadar 46 vatandaşımız bu patlamadan dolayı hayatını kaybetti. Onlara Allah'tan rahmet diliyoruz; ailelerine, yakınlarına, Hatay'a, Reyhanlı'ya ülkemize baş sağlığı diliyoruz. Yaralılarımız var, bunların burada olanlarını ziyaret ettik. Yoğun bakımda olanları var. Durumu ağır olanları var. hayatını kaybedenlerin 38'inin kimlikleri belirlendi. 35'i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 3'ü Suriye vatandaşıdır. Diğerlerinin kimlik tespitiyle ilgili çalışmalar devam ediyor."

Saldırıyı ismi ve eylemleri bilinen bir örgütün gerçekleştirdiğini belirten İçişleri Bakanı Muammer Güler ise, “Yaptığımız ilk tespitlerde olayın Suriye’deki rejim yanlısı örgütlerle özellikle El Muhaberat'la yakın irtibat içinde olan örgüt tarafından gerçekleştirilmiştir. Çalışmalarımız sonucu 9 kişi gözaltına alınmıştır, içlerinden biri olayın planlayıcısı. Olayın muhalifler ve sığınmacılarla bir ilgisi yoktur. Saldırının amacı bölgeyi tahrik etmek. Patlamanın etkisiyle 735 işyeri, 121 konut ve 62 araçta hasar meydana gelmiştir.

İnsani kayıpların giderilmesi mümkün değildir ancak hasarların giderilmesi için tespit yaptığımızı belirtmek isterim. Bu tespitler sonrasında zararlar karşılanacaktır. Bu olaylara karışan araçlardan birinin plakası tespit edilmiştir. Oynanmak istenen oyunun vatandaşlarımız farkına varsınlar'' diye konuştu.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu da, yaralılardan yedisinin Suriye uyruklu, 24 yaralının durumunun ağır olduğunu ve 1 kişinin ise hayati tehlikesinin sürdüğünü açıkladı.

Editör: TE Bilisim