BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...

Türkiye gündemine dair en çarpıcı açıklamalardan biri Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan'dan geldi. Sadettin Tantan Suriye'de yaşanan iç savaşın içine Türkiye'nin de çekilmek istendiğini söyleyerek ABD'yi Suriye'deki savaşı uzatmak için elinden geleni yapmakla suçladı. Sadettin Tantan, PKK'nın sınır dışına çekilmesini de yorumlayarak bunun bir oyun olduğunu ifade etti.

ABD’nin, Suriye’deki iç savaşı uzatmak için elinden geleni yaptığını vurgulayan Sadettin Tantan Yeniçağ gazetesine konuştu. Sadettin Tantan Türkiye'nin Suriye'deki iç savaşa taraf olduğunu ifade ederek “PKK’nın siyasallaşma aldatmacası da, iç savaşın tetikleyicisi. Esad rejiminin ömrünün uzatılması Türkiye’nin savaşın içine sürüklendiğinin açık delili. Parlamento görev ifa edemiyor” ifadelerini kullandı.

SINIRLAR DELİK DEŞİK

Kargaşa yüzünden Suriye-Türkiye sınırının delik deşik olduğunu ifade eden Sadettin Tantan,“Suriye’ye karşı agresif politika uygularken, sınırlar Türkiye’nin dışında farklı güçlerin kontrolüne girdi”dedi. Sadettin Tantan, şöyle konuştu: “Bölgede yabancı servis elemanlarının yoğunluğu dikkat çekiyor. Sınırdaki giriş çıkışlara karar veren Dışişleri Bakanlığı mı, İçişleri Bakanlığı mı. 450 bin Suriye vatandaşının Türkiye’de olduğu söyleniyor. Bunların içerisinde Türkiye’de gelecekte eyleme dönüşecek örgütsel yapılar nedir, bunların arşivi tutuluyor mu, belli değil. Türkiye’de iç karışıklılara karşı Sivil Savunma Teşkilatı ortadan kaldırıldığı için AFAD kuruldu, ama bu konuda halk ne kadar eğitiliyor, ne kadar olaylardan haberdar o da bir soru işareti.”

EL KAİDE HER YERDE

Suriye’de El Nusra, El- Kaide ve PKK’nın ABD, AB, İsrail, İngiltere ve Özgür Suriye ordusu ile birlikte Esad rejimine karşı savaştığını, Türkiye’de çok sayıda El Kaide militanı yakalandığını anımsatan Sadettin Tantan, şöyle devam etti: “Türkiye’den Suriye’ye El Kaide militanları gidiyor. Hasan Aslan isimli vatandaş Suriye’de öldürüldü, Gaziantep’te gömüldü. Bunlara baktığınızda çok karmaşık ilişkiler var. Özellikle güvenlik güçleri, istihbarat teşkilatı o kulvara ne kadar yoğunlaşmış bilinmiyor. Türkiye güvenlik, iç ve dış politikalar bakımından hazırlıksız. İnisiyatifi olmayanlarca yönetilen bir ülke konumuna getirilmiş bir vaziyetteyiz.” 

PKK DAHA PROFESYONEL

PKK’nın sınır ötesine çekilmesinin aldatmaca olduğunu, teröristlerin yeniden eğitime alındıklarını ifade eden Sadettin Tantan, sözlerini şöyle tamamladı: “PKK gelecekte Suriye, İran, Hazar Havzası ve Orta Doğu’da kullanılmak üzere daha profesyonelce bir yapılanma içerisinde Irak’ta ve Suriye’de açılacak kamplarda eğitime alınacak. ‘Örgüt militanları Türkiye’den çıkıyor’ aldatmacasıyla aslında büyük şehirlerde PKK’nın silah, bomba konusunda eğitilmiş, uykuya yatırılmış bir anda şehirleri teslim alabilecek kapasiteye sahip olduğu da gözden kaçırılmamalı. Önümüzdeki süreç Türkiye açısından büyük sıkıntılara gebe.”

Editör: TE Bilisim