BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
SAYIN BAHÇELİ SESİME GELİR MİSİN?
Mehmet Soral

Türkiye'de darbe olmuş; insanlar tankların önüne yatıp, siper olmuşlar; sehit olanlarımız, gazilerimiz var; ordunun komuta kademesinin neredeyse yarıdan fazlası satılmış ve hain çıkmış; 60 bin insan görevden el çektirilip; binlerce insan hapislere tıkılmış; bizim bilmediğimiz ama belli ki devleti yönetenlerin bildiği tehlike nedeniyle "Demokrasi nöbeti" devam etsin diye milyarlarca liralık maliyete katlanıp, İstanbulda ulaşım bedava sağlanırken; darbe ortamını fırsat bilip mensuplarına iftiralar atılırken; hangi duygu, düşünce ve sorumluluk inancı Sayın Bahçeli'nin sessizliğe bürünmesini gerektiriyor.
...
Sayın Bahçeli? Bütün bu olağanüstü yaşanmışlıklar varken; Allah'ını, kitabını seversen seni milletin önüne çıkmaktan alıkoyan nedir? Ulusal yayın yapan bir kanala çıkıp, soru cevap şeklinde olup, bitenleri anlatmana mani olan nedir; özgüven eksikliģimidir Allah aşkına? Seni bir "Tesadüf veya kaçınılmaz.mukadderat" Genel Başkan yaptı ancak liderleri de zor şartlar ortaya çıkarır. İşte fırsat bu fırsat; çık ortaya kendine ve temsil ettiğin kesime ait fikir ve düşüncelerini anlat. Bu kadar olağanüstü yaşanmışlıklar varken hala ortalıkta gözükmemeni anlamak mümkün değil. Partinin ideolojik manada dinamik isimlerini sindire sindire onları adeta ortadan sildin. Çok garip değil mi; TV'lerde Ümit Özdağ'ı, Özcan Yeniçeri, Yusuf Halacoğlu ve Sinan Oğan gibi isimleri artık görüp, dinleyemiyoruz; çünkü saniyorum ki disipline gönderilmek gibi bir endişeleri olabilir. Meral Hanım'ı kurtlar sofrasına attın, izlemekle meşgulsün.
...
Hiç kusura bakmayın; bu kadar olağanüstü yaşanmışlıklar varken, üstelik devletin, milletin birliğine, bütünlüğüne Kalkışma yapılmışken ve yine devletin kuruluş felsefesini kendisine şiar edinmiş bir partinin Genel Başkanı olarak basın toplantısı yapamayacak kadar koordine olamıyorsanız; hala gerek olmadığına İnanıyorsanız siz bildiğinizi okuyun ama bizden günah gider. Bugünkü haliniz çağdaş liderlerin hiçbirinde yoktur. Çağdaş lider tipleri gerekirse kanadı kırılan bir kuş üzerine basın toplantısı yapabiliyorlar ama milletin üzerinden tanklar geçmiş, evlere ateş düşmüş ama hala bir basın toplantısı yapmayı düşünmüyorsunuz.
...
Sayın Bahçeli size bir şey söyleyeyim mi; dedim ya şartlar lideri çıkarır; Ergenekon ve Balyoz tutuklusu olup, sonra beraat edenlerin içinden bile "Lider" çıkacak, belki de parti kuracaklar ve sizin liderliğinizdeki MHP ve mensupları bu "Delikanlı" insanları imrenerek izlemeye devam edeceğiz. Gene sizi kahraman gösterecek; "Darbe gecesi 1. Ordudan aranmış önemli insan" konumunuz üzerinden muhabbetler yapılarak, belki de "Darbeyi durduran adam" olduğunuz bile söylenecek; gene bizler "Bu kadar önemli bir devlet adamından ne istiyorsunuz" denilerek eleştirileceğiz. Sayın Bahçeli onlar ne derse desinler; ancak siz de biz de artık denizin bittiğine hazırız değil mi?

(Haberalp)



Editör: TE Bilisim