Gece geç saatlerde Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde görev dönüşü evinin önünde kimliği belirsiz kişilerce kurulan pusuda şehit edilen polis memurunun baba evi matem yerine döndü. Adana’nın Kozan ilçesi Bulduklu Mahallesi'ndeki baba evinde sabah saat 05.00’de acı haberi alan ailesi yıkıldı. Şehit evi ve çevresi Türk bayrakları ile donatıldı. Taziye ziyaretine gelen köylüler ve yakınları aileye başsağlığı diledi.

Şehit babası Durdu Bal(63), "Oğlum yirmi yıldır polislik yapıyor. On yıldır Diyarbakır’da görevliydi. Bir heykelin yıkılmasından sonra yapılan saldırılar sonucu oğlum da şehit oldu. Ne diyeyim vatan sağ olsun." dedi.

Anne Hatun Bal(61) "Oğlum çok iyi bir insandı, herkese iyilik ederdi. Konuşacak laf bulamıyorum. Allah arkadaşlarını korusun. Allah, o hain pusuyu kuranların belalarını versin." ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..

Bir süredir dedesi ve babaannesinin yanında kalan ve üniversite sınavını kazanarak fakülteye gidecek olan şehit polis memuru Osman Bal’ın kızı Özge Bal(17), "Dimdik ayaktayım, söz verdim ağlamayacağıma. On gün önce babam gibi polis olan ve o da Diyarbakır’da görev yapan amcam Mutlu’nun düğününü çaldık. Burada 10 gün öce evimizde bayram düğün vardı, şimdi ise yas var. Bizleri babasız bıraktılar. Allah onları da babasız bıraksın. Ağlamayacağım, onların yüzünü güldürmeyeceğim. Ben babamın kızıyım, dimdik ayakta duracağım. Hiç kimse benim ağladığımı göremeyecek. O şerefsizleri sevindirmeyeceğim. Allah bu acının kat katını onlara yaşatsın. Benim babamı benden aldılar. Allah onların kökünün kurutsun." diye konuştu.

Şehit polis memuru Osman Bal’ın cenazesi, Diyarbakır’da yapılacak törenin ardından memleketi Adana’nın Kozan ilçesine getirilecek. Kozan Devlet Hastanesi morguna konulacak cenaze, yarın ise Bulduklu Mahallesi'ndeki baba evinden alınarak köy mezarlığına defnedilecek.

Editör: TE Bilisim