Geçtiğimiz hafta İmralı’da terörist başı Abdullah Öcalan ile dördüncü kez görüşen heyette bulunan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Öcalan tarafından PKK’ya hazırlanan mektubu Kandil’e bizzat götürdü. BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile birlikte Irak’ın Erbil kentine giden ve terörist başı Öcalan’ın PKK’nın çekilme sürecine dair yol haritasını verdiği tahmin edilen mektubunu Kandil’e götüren Selahattin Demirtaş Kandil’den mesaj getirdi.

Erbil’de açıklamalarda bulunan Selahattin Demirtaş, yasal güvence konusunda ısrar eden PKK’nın mektubun ardından karar alma aşamasına geleceğini kaydetti. Kandil’den cevabın 3-4 gün içinde geleceğini ifade eden Selahattin Demirtaş, Kandil’in AK Parti’nin üslubundan rahatsız olduğunu iddia etti. Selahattin Demirtaş terör örgütü PKK’nın yüzde 100 çekilmesini söylemenin mümkün olmadığını ifade etti.

Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü

"KANDİL AKP’NİN ÜSLUBUNDAN RAHATSIZ"

Selahattin Demirtaş, Kandil’den edindiği izlenimi şöyle aktardı: “KCK yetkilileri Sayın Öcalan’a sonuna kadar bağlı olduklarını ve onun kararlarını dikkate alacaklarını söylediler. Ama AKP’nin kullandığı dilden rahatsız olduklarını da açıkça söylediler.”

"AKP ESKİ YAKLAŞIMIN ÇOK ÖTESİNE GEÇMEDİ"

Sürecin hassas ve kritik olduğunun altını çizen Selahattin Demirtaş, “AKP hükümeti sorunun tartışılmasında ve ele alınışında eski yaklaşımın çok ötesine geçmedi, ciddi bir değişikliğe gitmedi. KCK’li yetkililer de özellikle bundan dolayı kaygılılar” ifadelerini kullandı.

Parlamento'da komisyonların ve Akil İnsanlar Komisyonlarının kurulmasının önemli olduğuna vurgu yapan Demirtaş, bazı konuların yasal ve anayasal güvenceye kavuşturulmasının önemli olduğunu savundu. Selahattin Demirtaş, "Bu sürece destek AKP’ye veya BDP’ye destek anlamına gelmiyor. Bu sürece destek halkın barış ve demokrasi umuduna destektir. Halkın kardeşlik umuduna destektir” dedi.

ŞİMDİLİK GERİ ÇEKİLME KESİN OLACAK DİYEMEYİZ

Kandil’le yaptıkları görüşme sonucunda "kesinlikle yüzde 100 geri çekilme vardır" demenin yanlış olacağını söyleyen Selahattin Demirtaş, "Bu konuda en fazla Kandil’in bir karar alma süreci içinde olduğu söylenebilir" dedi.

Editör: TE Bilisim