Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden.. Akp’ye oy ver (!) Fevzi KÜÇÜKKAHVECİ kaleminden..
 
  • Seyit Rıza Dersim isyanında mağlup olup kaçarken 11 Eylül 1937 Fırat köprüsü üzerinde jandarma tarafından yakalanır.Karakolda ifadesinde "Düşmanlarım beni hükümete kötü bildirdi" diyerek başkalarını suçlamıştır.Daha sonra mahkemedeki ifadesinde şöyle demiştir."Hükümet kovaladı,ben kaçtım,fakat tek kurşun atmadım.Bir gün çobanım tayyareye bir kurşun attı,onu hırpaladım."İşte bir zamanlar Ordu komutanları ile dalga geçen bölgeyi kan ve göz yaşına boğan azılı eşkıya katil adamın yakayı ele verdikten sonra sonra sergilediği tavır budur.

    Günümüzde mazlum ve kahraman haline getirilmeye çalışılan Seyit Rıza,Tunceli halkının mahvolmasına yol açan şark kurnazı bir derebeyi olarak tarihe geçmiştir.Bu yalan ve palavralar Türkiye cumhuriyeti devletinin yasaları karşısında hiç bir mana ifade etmeyerek yaptıklarının tam karşılığı olmasa bile fakir fukara garip guraba bölge insanının kanının akmasına sebep olduğundan hak ettiği cezaya çarptırılmıştır.Sahi o zamanda bugün PKK ve Öcalan'ın taleplerinin aynısı dillendiren bağımsız bir Kürdistan devleti peşinde koşan devletin yaptığı köprüleri,okulları ve sağlık ocaklarını yakan yıkan karakollara saldıran asker subay katleden insanlık dışı dere beylerin hazin sonu hep böyle olmuştur.Dün bu azılı katillerle mücadele edilmezse bugünkü gibi müzakere edilseydi Türkiye Cumhuriyeti olur muydu? Kanlı suçlu hırsız soyguncu katillerle barış müzakere yapılsa bugün artık bu topraklar param parça ülke üzerinde ezanlar yerine çanlar çalınmaz mıydı? Ay yıldızlı al bayrak yerine haçlı paçavraları ermeni bayrakları dalgalanmaz mıydı?

    Abdullah Öcalan yakalanınca benim kökümde Türk devlete yardımcı olmak istiyorum dememiş miydi? Öcalan daha o günlerde önceki başbakan ile sayın muhabbeti ile tapeler internete düşmüş dayatma Oslo ve sözde barış süreci start almıştı.Terörle hırsız suçlu katillerle dün olduğu gibi bugünde devlet olmanın gereği mücadele etmekten imtina edilirse bedeli çok ağır sonuçlar milletçe bizi bekliyor.Önceki başbakan ve yeni başbakan bu çıkılmaz sokaktan döndürülmeli ülke nefes almalıdır.Tarih tekerrür ediyor, ülkeye yazık ediliyor, yetkiyi yanlış kullanan AKP yanında,mührü iktidarın eline verenlerde sorumlu değil midir? Dün Seyit Rıza bugün Öcalan ne farkı vardır? Dün yiğitçe mücadele vardı bugün celladından medet uman ve onunla müzakere yolunu seçen emperyalist dayatmalara beyaz bayrak kaldıran AKP iktidarı ve yandaşları var.Bu böyle devam edemez etmemeli bu kabus bitmelidir.

Editör: TE Bilisim