Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü Eski ATO Başkanvekili Mehmet Aypek koruması tarafından öldürüldü
Bakın, konuyla ilgili emeğini vermiş uzman ne diyor?

"Uzun yillar iskence tedavi merkezinde görevliydim,bilirkisi raporlari düzenledim,hakimlere iletisim dersleri verdim , siginmacilarin yasal konumlari hakkinda cok fazla bilgi edindim.


Uluslararasi mülteci kanununa göre siyasi mülteci talep eden bir birey , sayet ülkesine dönüs yapabiliyor ise , o bireyin siyasi mülteci talep etme haklari fesh edilir. Deniyor ki " ülkesinde hayati tehlikede oldugu icin , siyasi mülteci statüsünü kazanabilir " , oysa hayati tehlike bulunan ülkesine bayram ziyareti, dügün eglencesi, akraba ziyareti icin gidip gelebilen bir birey , hayati tehlike icinde degildir, ülkesine iade edilir . Ayni sekilde iltica talep ettigi ülkeden yurt disi edilen bir mülteci baska bir ülkeye mülteci etme hakkini kaybeder ve ülkesine dönmek zorundadir.

Bu baglamda ülkemin yöneticilerini uluslar arasi mülteci kanunlarina uymaya ve ülkemizi terk eden tüm siyasi mültecilerin oturma haklarini iptal etmeye ,tekrar ülkelerine iade etmeye davet ediyorum, bunu yaparken Türk vatandasligi haklarimi kullaniyorum!"

Güldane Yildizgördü



Editör: TE Bilisim