Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler
 Kazım Karabekir Erzurum başta bölgedeki İşbirlikçi Ermeni Rus işgalini bitiren kahramanın adıdır. Onun adından rahatsız olmak bu gizli etnik kuyruk acısını yansıtmıyor mu? Kazım Karabekir’den rahatsız olan asla Kürt olamaz. Çünkü o Erzurum’u işgalden kurtarmak için şehre yaklaşırken gördüğü manzarayı hatıralarında anlatarak yürekleri dağlamıştır.

Erzurum’a yaklaştığında uzaktan kendileri karşılamaya gelenler olduğunu zannetmişti. Daha da yaklaştığında sevinçten gülüyorlar herhalde diye düşündü. Şehre vardığında kahredici acı gerçekle yüzleşmişti, Türk Kürt millet evladı dadaşlar, kadın, kız, erkek, çocuk ve yaşlı demeden kazıklara çakılmıştı. Bu mazlum cansız bedenleri, ancak oradaki ermeni azgın katil çetelerinin, yaptığı kısa sürede anlaşıldı. Irzına geçilen kazığa oturtulan kundakta bebek, yaşlı, ihtiyar ve hamile kadın demeden katledilen Kürt ve Türk evlatlarıydı. Bunlara sahip çıkmak bu canileri telin etmek Kürt, Türk kim olursa olsun her vatan evladının namus şeref haysiyet borcudur.

Kazım Karabekir’den ancak kimler rahatsız olur? İşgali sona erdirerek, dadaşlar diyarı Erzurum ve serhat şehirlerini, ermeni ayaklanması ve Rus işgalinden kurtaran, efsane komutandan ancak Ermeni uzantısı, Taşnak mirasçısı aynı cinayet yöntemlerini kullanan PKK’lı katiller rahatsız olur. Kazım Karabekir’den rahatsız olan asla ne Kürt ne Müslüman nede insan olabilir. Olsa olsa aşağılık kin içinde, kandan irinden beslenen, kuyruk acılı, dünkü haçlı sürüleri mirasçısı, ermeni intikam örgütlerinin izinden gidenler rahatsız olur. Van gölünde yine Akdamar adasına götürülen, namus, iffet ve ırz düşmanı kanlı katil sürüleri, civardan Türk ve Kürt demeden ırzlarına geçmek için götürdükleri analarımızın, gelin ve genç kızlarımın kendilerini Van gölüne atmışlardır.

Kazım Karabekir paşa işte bu namus ırz ve haysiyeti kirletilen, mazlumlara sahip çıkan, vatanı işgalden kurtaran bir milli kahramandır. Şeref haysiyet adamlık yoksunları ancak ondan rahatsız olurlar. Kazım Karabekir başta orada o kutsal mübarek direnişin kahramanları önünde saygıyla eğiliyor kendilerini rahmetle minnetle anıyoruz. Aslında temel sorun Kürt kardeşlerimizi, bu bilgi kirliliği ile Ermeni örgütü PKK’ya sempati duyar hale getiren ihmal, ülke yöneticilerinin korkaklığı pısırıklığıdır. Sırrı katil sever baykuşlarına rağmen, bu topraklarda içten sinsi işgali çökertecek kardeşlik destanı mutlaka yazılacaktır. Kazım Karabekir’den rahatsızlık duyan Erivan diasporası ve Asala devamı Türk düşmanlarıdır. 

SABRİ ŞENEL
Editör: TE Bilisim